“Kayuh Basikal Pakai Ket4t, Kalau KmaIangan M4ti Katak Gitu Je Dengan D0sa” -Abu

Belum reda lagi dengan kontr0versi mend4kwa pendapatan hasil menjadi seorang Youtuber kebanyakkannya har4m, pendakwah sensas1 Ustaz Abu Syafiq tampil menegur pemakaian golongan wanita ketika melakukan aktiviti berbasikal.

Menurut Ustaz Abu, sudah jelas har4m sekiranya seseorang wanita itu memakai pakaian yang ket4t. Katanya lagi, jika terlibat kemal4ngan dan meningg4l dunia, pergi dengan d0sa sekali.

Dalam pada itu, pendakwah itu turut menyind1r sikap wanita tid4k mengemas rumah gara-gara berbasikal yang disifatkan mem4lukan. Bagaimanapun, Ustaz Abu tidak menyatakan kepada siapa posting itu ditujukan.

“Pakaian wanita berbasikal yg jenis ket4t sudah pastilah HAR4M. Bayangkan kalau terkemal4ngan… ‘mat1 katak’ gitu jeklah dengan d0sa. Berbasikal tapi rumah bersep4h dan bvsuk tak kemas. MaIu lah wei,” tulisnya.

Terdahulu, Ustaz Abu dikec4m tervk susulan kenyataannya mengatakan pendapatan hasil menjadi seorang Youtuber kebanyakkannya har4m. Malah, turut menyatakan bahawa pekerjaan itu tidak menjamin kesenangan hidup di dunia ini serta ramai YouTuber diluar sana hidup mereka mer4na.

Sumber: RK via kec0h habis

Be the first to comment on "“Kayuh Basikal Pakai Ket4t, Kalau KmaIangan M4ti Katak Gitu Je Dengan D0sa” -Abu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*