[Video]Ke$ Bvnuh Arw4h Nurin Jazlin Pada 2007 T1dak Pernah Ditvtup- PDRM

Kuala Lumpur: Si4satan dilakukan PoIis Diraja Malaysia (PDRM) berhubung ke$ bvnuh Nurin Jazlin Jazimin sentiasa aktif dan tidak pernah ditvtup.

Perkara itu dinyatakan oleh Ketua PoIis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador, yang memaklumkan bukti penting dalam ke$ berkenaan sentiasa berada dalam bank data PDRM.

“Ke$ ini sentiasa aktif, namun PDRM masih belum mendapat apa-apa petunjuk baharu.

“Bagaimanapun, bukti-bukti penting seperti de0xyrib0nucleic ac1d (DNA) berhubung ke$ ini masih berada dalam bank data kami untuk rujukan apabila diperIukan kelak,” katanya dihubungi, hari ini.

Sementara itu, Ketua PoIis Selangor Datuk Noor Azam Jamaludin berkata, pihaknya tidak pernah menvtup ke$ berkenaan.

“Kami tidak pernah tutvp ke$ itu. Kalau ada petunjuk baharu, kami akan ambil tindakan,” katanya dihubungi, hari ini.

Hari ini, Harian Metro melaporkan perkongsian pengalaman beberapa individu termasuk bapa Nurin Jazlin, Jazimin Abdul Jalil, 47, mengenai kisah mereka sewaktu kehiIangannya serta penemuan m4yat kanak-kanak berkenaan yang genap berusia 21 tahun semalam, sekiranya masih hidup.

Sebelum ini, media melaporkan Nurin Jazlin, 8, dilaporkan hiIang selepas pergi ke pasar malam berhampiran rumahnya di S3ksyen 1, Wangsa Maju pada 20 Ogos 2007.

Mngsa dikatakan diIarikan seorang lelaki menaiki sebuah van putih.

Pada 17 September 2007, poIis menemui m4yat seorang kanak-kanak perempuan dalam beg pakaian di sebuah premis perniagaan di Jalan PJS 1/48, Taman Petaling Utama, Petaling Jaya, Selangor sebelum keputusan ujian DNA mengesahkan mngsa adalah Nurin Jazlin.

 

Video:

Sumber: hmetro

Be the first to comment on "[Video]Ke$ Bvnuh Arw4h Nurin Jazlin Pada 2007 T1dak Pernah Ditvtup- PDRM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*