Anggota Bomba Ditmbuk Bntu Mgsa Kmlangan, Tp Tindakan Semp0i Lelaki Ini Mncuit Hati.

Kajang: Niat murni anggota bomba mengeIak seorang lelaki daripada cder4 dengan menghaIangnya daripada menghampiri kereta yang terb4kar di Balakong di sini, bertukar sebaliknya apabila anggota terbabit ditu-mbuk lelaki itu.

Bukan itu sahaja, lelaki berkenaan lebih agres1f dengan menga-muk di lokasi menyebabkan beberapa anggota bomba yang berada di tempat kejadian bagi operasi pemadaman keb4karan kereta itu terpaksa membe-rkasnya.

Menurut sumber, kem4langan yang membabitkan beberapa buah kender4an itu berlaku pada pagi tadi di Jalan Suakasih di Bandar Tun Hussein Onn (BTHO) menghala ke Cheras Selatan.

Difahamkan, kereta yang dipandu oleh lelaki terbabit mel4nggar tiga buah kender4an lain dan terb4kar di tepi jalan.

Sepasukan anggota Bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat BTHO datang ke lokasi dan memadamkan kender4an terb4kar itu.

Namun ketika sedang menjalankan tugas, lelaki terbabit datang ke arah keretanya yang terb4kar tetapi dihaIang oleh beberapa anggota Bomba. Juga kedengaran suara beberapa orang awam yang meminta lelaki itu dit4han.

Tidak berpuas hati, lelaki itu secara tiba-tiba memvkul saIah seorang anggota Bomba menyebabkan rakan setugas dan orang awam yang menyaksikan keja-dian itu terus men4ngkapnya dari terus bertindak agre-sif.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Balakong, Wong Siew Ki menerusi Facebooknya memaklumkan, Seorang lelaki yang emosi tidak stabil meIanggar 3 kereta dan akhirnya terb4kar di tepi jalan.

Lelaki tersebut telah dibawa balik ke balai poIis untuk urine test juga kerana memvkul anggota bomba yang datang membantu untuk memadam api keretanya.

ADA PISA-U DALAM KERETA LELAKI TERSEBUT RUPANYA

“Terdapat sebilah pi-sau dalam keretanya dan ini yang membimb4ngkan anggota-anggota bomba dan poIis,”

Terdapat sebilah pi-sau dalam keretanya dan ini membimb4ngkan anggota-anggota bomba dan poIis. Semua pihak terlibat telah membuat laporan poIis dan juga pergi ke klinik utk mendapatkan rawatan.

Ingatkan keluar g4rii

Namun dalam kekaIutan yang berlaku, tindakan semp0i seorang lelaki bercermin mata yang tampil membantu anggota bomba buat ramai terhibur.

Ketika dia berg3lut men4ngkap svspek, lelaki tersebut tiba-tiba bangun dan menyeIuk saku belakang. Ramai menyangka yang beliau akan mengeluarkan garii untuk memb3rkas svspek, tapi apa yang di keluarkan hanya lah telefon bimbit.

Melihat keberanian dan svsuk fizikkal dia, ramai menyangka beliau seorang anggota poIis

“Ramai juga kena game dengan hero kita hari ni.. Aku mat1i2 ingat g4ri dia nak ambil, skali keluar… Hambekkkk ko, telepon ”

Berikut antra komen warganet yang mencuit hati

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kece-masan pada 10.38 pagi sebelum sebuah jentera dengan kekuatan lapan pegawai dan anggota bergegas ke lokasi.

“Sebaik tiba, sebuah kereta sedang terb4kar di bahagian enjin akibat mel4nggar sebuah Perodua Myvi. Anggota membuat pemadaman dan kereta itu mu-snah 70 peratus.

“Bagaimanapun, semasa operasi itu, seorang lelaki bertindak agre-sif terhadap anggota yang cuba menghaIangnya daripada mendekati kender4an.

“Dia tiba-tiba mengam-uk dan memuk-ul anggota tanpa sebab. Kemungkinan kereta terb4kar itu miliknya dan anggota turut menemui p4rang di dalamnya,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Norazam berkata, lelaki itu dit4han dan kemudian diserahkan kepada poIis untuk tindakan lanjut.

Terdahulu, tular di media sosi4l beberapa rakaman video yang menunjukkan seorang lelaki menu-mbuk anggota bomba dan menga-muk sebelum berjaya dit4han.

Rata-rata warganet m3ngecam tindakan lelaki tersebut.

Video:

15Oct2020/SelangorKes kemalangan berlaku pagi tadi di Bandar Tun Hussein Onn menghala ke Cheras Selatan. Pemandu…

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Wednesday, 14 October 2020

Sumber : Info Roadbl0ck JPJ / P0LIS / HM

Be the first to comment on "Anggota Bomba Ditmbuk Bntu Mgsa Kmlangan, Tp Tindakan Semp0i Lelaki Ini Mncuit Hati."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*