Bay1 Umur Setahun Mavt Ter$edak Susu, Ibu Ayah Iuah Rasa Sedlh.

SEREMBAN – Seorang bay1 lelaki berusia setahun meninggaI dunia dipercayai akibat tersed4k susu di rumahnya di Taman Nusa Intan, Senawang di sini pagi tadi.

Kejadian kira-kira jam 4.30 pagi itu disedari Md Zarif Md Johari, 36, dan isterinya, Zurriyati Ishak, 29, apabila terdengar bunyi batvk anaknya, Zulkarnain Md Zarif.

Menurutnya, ketika kejadian anak bongsu daripada lima beradik itu sedang tidur di atas katil bersamanya suami isteri.

“Bila saya bangun saya tengok dia dah mvntah susu dan bibirnya biru. Saya cuba tepvk belakang badan tapi dia tldak lagi bernafas.

“Saya dan isteri kemudian segera membawanya ke h0spital swasta yang berhampiran. Sebaik sampai, pihak hspital cuba memberikan bantuan pernafasan namun mengesahkan anak saya sudah meninggaI dunia ketika dalam perjalanan,” katanya ketika ditemui di Jabatan Perubatan F0rensik H0spital Tuanku Jaafar (HTJ) hari ini.

Menurutnya, anaknya baru sahaja keluar dari h0spital semalam, selepas dit4han di wad Rabu lalu kerana alami dem4m yang berulang-ulang selain tlada selera makan.

Bagaimanapun katanya, anaknya dibenarkan keluar dari h0spital petang semalam dan laporan perubatan mendapati dia berada dalam keadaan baik.

“Saya reda dengan ketentuan ALLAH. Tapi sedlh kerana saya dan isteri baharu saja menyambut hari lahir arwh bulan lalu,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim mengesahkan kejadian dan ke$ diklasifikasikan sebagai mat1 mengejvt.

Sumbet:hm

Be the first to comment on "Bay1 Umur Setahun Mavt Ter$edak Susu, Ibu Ayah Iuah Rasa Sedlh."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*