Suami Isteri Ded4h Pngalaman Burvk Menginap Di Hotel ‘Ac4h’ Mewah, Cadar K0tor Kena Cuci Sndiri.

Bagi korang yang sedang merancang untuk pergi bercuti bersama keluarga, seeloknya periksa dahulu maklum balas (review) hotel atau tempat percutian tersebut agar tldak menyesaI di kemudian hari.

Bukan setakat perkhidmatan dan layanan pihak hotel sahaja perlu diambil kira, malah kualiti dan tahap kebersihan juga perlulah diperiksa terlebih awal supaya percutian yang santai itu tldak berubah menjadi mlmpi ‘nger1’.

Terped4ya tagline ‘luxury’.

Seperti perkongsian sepasang suami isteri ini di laman Facebook, mereka dikatakan telah menempah penginapan di sebuah hotel di Kuala Lumpur. Mereka memilih untuk menginap di situ disebabkan terped4ya dengan tagline ‘luxury’ milik hotel tersebut.

Namun, kemewahan yang disangkakan rupanya hanya ‘indah kh4bar dari rupa’ apabila ternyata tahap kualiti hotel tersebut rupanya nan hado sajo saat mereka menjejakkan kaki ke situ.

Memandangkan tagline hotel ini ‘luxury’, maka harapan kami juga adalah tinggi. Namun harapan itu hancvr mvsnah apabila kami melangkah masuk.

Bukan setakat layanan burvk yang diterima, malah tahap kebersihan hotel tersebut juga sangat ‘menger1kan’!

Ded4hnya lagi,

“Seawal check in lagi, kami telah diberi peringatan untuk tldak mengapa-apakan barang hotel ini atau berdepan dengan dend4 yang menanti. Terng4nga kami mendengarnya. Awal-awal lagi dah bagi b4d impression.”

Menurut wanita itu, perkara mengejvtkan terjadi apabila mendapati bilik penginapan mereka itu berhabvk dan kualiti kebersihannya tldak memvaskan. Bvkan itu sahaja, sarapan yang disediakan oleh pihak hotel itu juga hanya ala kadar sahaja t4k sama seperti konsep ‘luxury’ yang ditayangkan kepada umum.

Baca review lain (Google Review), siap ada nampak Iipas berIari kat makanan. Kalau berlaku di depan saya, boleh mvntah terus kot.

Air kolam bermlnyak, dinding pula merek4h.

Mlmpi bvruk itu tldak berakhlr di situ apabila sesudah sarapan sahaja, pasangan suami isteri itu menjengah pula ke kawasan kolam renang untuk bermandi-manda. Namun, lnsiden menj1jikkan pula ‘menjamu mata’ setelah mendapati air kolam tersebut bermlnyak disertai pula dinding kolam yang telah r0sak dan merek4h.

“Selepas breakfast, ingatkan nak pergi mandi di kolam. Bila pergi, tu diaaa!”

Air kolam bermlnyak, geIi! Dinding kolam pula siap merek4h, jem! Tak ada selera terus.

Menurut wanita itu lagi, bvkan setakat kualiti dan tahap kebersihan sahaja yang tldak memvaskan, malah layanan yang diberikan juga agak menjengkeIkan.

“Balik semula ke bilik. Ketika tengah duduk berehat, kami menerima panggilan peringatan untuk check out pada jam 12 tengah hari. Tak sabar betul nak menghaIau pelanggan.”

Mlmpi bvruk pasangan itu tldak berakhlr di situ sahaja apabila ins1den yang lebih ‘menger1kan’ terjadi pula sewaktu hendak mendaftar keluar. Mereka berdua disuruh pula untuk menunggu sebentar di kaunter sementara staf hotel berkenaan memeriksa keadaan bilik yang ditinggaIkan.

 

 

“Selepas sekian lama menunggu, kami dipanggil datang ke kaunter. Dengan muka ser1us tnpa sebarang senyuman, cadar bilik ditebarkan di atas meja kaunter, di hadapan pelanggan lain.”

Kena bayar dend4 ratusan ringgit pulak.

Terdapat sedikit k0toran yang tercaIit pada cadar berkenaan dan apa yang mengejvtkan, mereka perlu membayar pula dend4 sebanyak ratusan ringgit sebagai ganti rvgi k0toran berkenaan.

Suami saya mula bertek4k mempert4hankan hak kami sebagai pelanggan. Selama ini, hotel javh lagi hebat kami inap pun t4k pernah buat begini.

Disebabkan engg4n membayar gantl rvgi yang tldak masuk akal itu, mereka berdua disuruh pula untuk membawa cadar tersebut untuk dihantar ke dobi untuk dibasvh dan dikembalikan semula.

“Akhlrnya kami bawa cadar ke bilik air lobi hotel untuk dibasuh sendiri. Sekejap saja k0toran itu dapat dihiIangkan.”

Selesai membasvh, mereka membawa semula cadar tersebut untuk diserahkan di kaunter. Namun, ada lagi masaIah yang timbuI apabila mereka menunjuk pula tuala yang diambil dari bilik hotel yang mempunyai kesan gincu.

Mereka nak dend4 lagi, apa lagi suami saya jadi rlmau.

Mujur terdapat seorang staf yang agak baik membantu mereka untuk menyelesaikan masaIah itu. Tambahnya, staf tersebut turut meng4du tldak t4han untuk menghadap ‘situasi’ yang sama seperti itu setiap hari.

Walaupun ‘nger1’ dengan pengalaman menginap di hotel tersebut, wanita ini ternyata tldak sampai hati untuk mended4hkan ‘nama’ hotel berkenaan kepada khalayak.

“Tapi kalau ada banyak permintaan, saya akan beritahu. Semoga orang lain tldak terkena seperti kami.”

M0ral of the storynya, rajin-rajin baca review dulu ye sebelum nak tempah mana-mana tempat percutian.

Sumber: Pakej Percutian, lobak merah

Be the first to comment on "Suami Isteri Ded4h Pngalaman Burvk Menginap Di Hotel ‘Ac4h’ Mewah, Cadar K0tor Kena Cuci Sndiri."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*