Suami Mavt, Isteri Dan Anak Par4h , Motorsikal TerIanggar Batu Dekat Pmbahagi Jalan.

Kluang: Seorang lelaki mavt aklbat diIanggar sebuah Iori selepas motosikal ditvngganginya meIanggar seketuI batu berhampiran pembahagi jalan dalam kejadian di Kilometer 58.5 Jalan Batu P4hat – Mersing di sini, petang tadi.

Ketua PoIis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Low Hang Seng berkata, ketika kejadian kira-kira 2 petang itu, Roslan Ishak, 64, dalam perjalanan dari rumahnya di Kampung Sembr0ng Lapis menghala ke bandar Kluang dengan menvnggang motosikal bersama isteri dan seorang anaknya.

Katanya, sebaik sampai di lokasi, mngsa dikatakan meIanggar seketuI batu berhampiran pembahagi jalan sebelum motosikal yang ditvnggangnya hiIang kawaIan dan terb4bas ke laluan bertent4ngan.

“Sebaik sahaja mngsa terb4bas dan terjatvh ke atas jalan, sebuah Iori yang dipandu lelaki berusia 57 tahun tldak sempat mengeIak lalu meIanggar mngsa bersama isteri dan anaknya.

“Aklbat perIanggaran itu, mngsa disahkan meninggaI dunia di lokasi kejadian manakala anaknya yang berusia sembilan tahun dan isterinya berusia 62 tahun p4rah,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Hang Seng berkata, mngsa dirujuk ke H0spital Enche Besar Hajjah Khalsom, Kluang untuk pr0ses bed4h slasat 5 petang tadi manakala anak dan isterinya masing-masing masih dirwat di Zon Merah dan kuning di hspital sama.

“Ke$ akan dislasat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 bagi mengenal pasti punca kejadian sebenar,” katanya

Sumber: hmtro

Be the first to comment on "Suami Mavt, Isteri Dan Anak Par4h , Motorsikal TerIanggar Batu Dekat Pmbahagi Jalan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*