TerteIan SeIumbar Dari Sudip Kayu, Wanita Terpksa Tahan Perlt Tekak Berdenyvt.

Lambakan peralatan memasak di pasaran terkadang membuat pembeli rmbang mata untuk membuat pilihan yang baik. Ada yang tersedia murah dengan kualiti yang sedikit kvrang dan ada juga sehingga mencecah raturan ringgit.

Walau bagaimanapun, ada sesetengah yang kvrang ambil berat tentang soal keselamatan peralatan digunakan.

Guna sudip kayu buat kacau sambal, tak sedar dah pec4h-pec4h dalam masakan.

Siapa sangka penggunaan sudip kayu akhirnya membawa p4dah kepada pengguna dan diceritakan kembali di Facebook. Nur Iffahain telah menggunakan alatan tersebut ketika menyediakan sambal. Walau bagaimanapun, dia sama sekali tldak menyedari seIumbar pada peralatan berkenaan telah pec4h dalam masakannya.

Mula rasa berdenyvt-denyvt tak selesa, trpksa dikej4rkan ke kecem4san.

Sehinggalah Iffah terasa per1t gara-gara seIumbar kayu telah tersangkvt pada tekaknya. Dia malah rasa tldak selesa dan berdnyut-dnyut pada kawasan berkenaan, sebelum terus bergeg4s ke bahagian kecem4san sebuah pvsat perubatan.

Dapat jugak keluarkan lepas masuk kamera.. Hat1-hat1 lepas ni guna sudip kayu.

Keesokan harinya, seIumbar tersebut dapat dikeluarkan dengan baik setelah d0ktor di bahagian ENT (ear, nose, tongue) menggunakan kamera kecil bagi mengesan masaIah tersebut.

Sehubungan itu, Iffah sempat berpesan supaya lebih berh4ti-hat1 sewaktu menggunakan sudip jenis sama, lebih-lebih lagi jika ianya telah pun Iama.

Sumber: Facebook Nur Iffahain, kd

Be the first to comment on "TerteIan SeIumbar Dari Sudip Kayu, Wanita Terpksa Tahan Perlt Tekak Berdenyvt."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*