SegeIintir lndividu Beriadah Dan J0gging Di T4pak Pembinaan Iebuh Raya Undang Bhaya.

PETALING JAYA – Tindakan segelintir individu menjadikan tapak pembinaan Lebuh Raya Bertingkat Sungai Bes1-Ulu Kelang (Suke) sebagai lokasi beriadah dan berjoging mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-ratanya menyifatkan ia sebagai berbhaya dan tdak bertanggungjawab.

Lebuh raya berkenaan menerusi akaun Twitter @mySUKEofficial memuat naik satu kenyataan ringkas beserta empat keping gambar mem4parkan tindakan segeIintir individu yang menjadikan lokasi t4pak pembinaan lebuh raya itu sebagai kawasan untuk melakukan aktiviti riadah.

“T4pak pembinaan adalah kawasan Iarangan untuk orang awam bagi mengeIakkan berlakunya sebarang kejadian yang tldak diingini.

“Pihak kami tldak akan bertanggvngjawab terhadap sebarang kejadian yang berlaku malahan pencer0boh boleh dikenakan tindakan undng-undng,” jelas kenyataan itu.

Tlnjauan perkongsian semula ciapan berkenaan mendapati rata-rata netizen mengec4m perbuatan itu memandangkan kawasan tersebut adalah tdak selamat dengan jalan raya yang tdak bertvrap.

Bagaimanapun, l0kasi sebenar serta tarikh kejadian masih tldak dapat dipastikan dan perkara tersebut sedang di $emak oleh pihak pengurusan lebuh raya berkenaan.

Sementara itu, seorang pengguna Twitter dengan nama @itsarinamin turut menempeIak perbuatan individu-individu berkenaan yang dirasakan berbhaya dan akan menyvsahkan banyak pihak sekiranya berlaku perkara tdak dingini.

“Cari pasal lah masing-masing. Kalau jadi apa-apa kan svsah. TerIebih cerdik pun pyah,” ciapnya.

Turut memberikan komen adalah penyanyi serta pelakon, Adibah Noor yang mempersoalkan tlndakan individu-individu tersebut untuk beriadah di kawasan berkenaan yang dirasakan tdak sepatutnya berlaku.

“Kalau dah begini, jngan lah nak suruh mereka tampaI Iubang ke, siapkan jambatan ke. Kamu yang pergi situ kenapa?,” ciap beliau berseIoroh.

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "SegeIintir lndividu Beriadah Dan J0gging Di T4pak Pembinaan Iebuh Raya Undang Bhaya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*