[Video]Selepas Mengaku Buat Pembed4han Jantina, Mak $ajat Akhirnya Mula Bersuara.

KUALA LUMPUR – Usahawan kosmetik k0ntroversi, Nur Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman akh1rnya mengakui dia sudah menjalani pembed4han penvkaran jantina.

Menerusi InstaStory miliknya, dia turt mendkwa kerja-kerja amal kebajikannya tdak dipersetujui segelintir pihak akibat statusnya.

Dalam pada itu, tuIar satu video ketika Sajat menangim1s dig4ri, muncuI seorang wanita yang didkwa ibu kepada Sajat mem4rahi beberapa pegawai Jais.

Menurut rakaman tersebut, Ibu Sajat kelihatan sangat mar4h dan mendoakan supaya keturunan pegawai Jais akan mendapat anak seperti Sajat.

“Saya doakan awak semua anak awak akan dapat, keturunan awak semua macam Sajat” – mak Sajat

Dalam pada itu, netizan terus menyokong tindakan teg4s dari JAIS, kerana isv melibatkan Sajat telah lama berlaku.

“JAIS buat kerja diorang. Kau pergi rek0d. Kalau kau ikot flow, JAIS da cakap kau boleh dijamin keluar dengan 1 penjamin. Mak atau ayah. Tnpa bayaran. Tapi kena dkwa la dlu, kena tngkap, kalau kau ikot flow und4ng2 nya, tak jadi hav0c pun

JAIS t4han atas dkwaan pemakaian bvkan majlis kau. Tduhan 2018 pun masuk skali. Hahaha. Drama. Nak tunjuk dia kena buIi, tak diberi hak kemanusiaan. Takde plak dgr JAIS mak12 je-rit2 masa bg keterangan.

Dia yang start nak Iari keluar. Mula2 skali dah s4lah dah. Ambik phone, rek0d all the things. Ni da masuk kes4lahan poIis pulak. Haha! Da bertambah masaIah. Tuhan jentlk sikit je.

Berubah jela. Yela kau banyak duit. Ada kuasa duit. Kuasa tuhan? Bila2 je boleh dia tegur kau. Go JAIS GO!! Im on your side!” tulis seorang netizan

Sajat menerusi sebuah video IGTV di Instagram @nursajat23, menceritakan kisah sebenar dia dig4ri pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sehingga dit4han di Pusat Pen4hanan Sementara, Kuala Kvbu Bharu.

Menurut Sajat dia mendapat layan yang tdak wajar walaupun sudah memberikan kerjasama apabila dipanggil untuk slasatan oleh pihak JAIS.

Katanya slasatan dilakukan kerana lap0ran yang dibuat pada 23 Ogos 2018, kerana berpakaian wanita ketika mengadakan majlis doa selamat di Wisma Nur Sajat, Sksyen 16 Shah Alam.

“Lap0ran rep0rt pada tahun 23/2/2018 pada masa itu saya ada membuat majlis doa selamat dan bacaan yassin bersama budak2 tahfiz di wisma saya sksyen 16 Shah Alam.

“Saya pendekkan cerita, saya dilayan tdak wajar, walaupun saya datang memberi keterangan dan kerjasama pada pihak JAIS.

“Hak saya sebagai manusia yang telah memberi kerjasama telah direm4n dit4han di pvsat tah4nan sementara di Kuala Kubu Bahru,” katanya.

Sajat turut mendkwa pihak JAIS sengaja meIengah-Iengahkan surat jaminan termasuk diceder4kan dan dig4ri sehingga mengalami b3ngkak tangan serta badan kerana bergeIut untuk mempert4hankan diri.

Dalam pada itu Sajat turut membuat Iuahan yang mengejvtkan apabila mengaku membuat pemb3dahan jantina menerusi ruangan IG Story.

Video:

Sumber: viral_kini_

Be the first to comment on "[Video]Selepas Mengaku Buat Pembed4han Jantina, Mak $ajat Akhirnya Mula Bersuara."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*