Suami Disy4ki Bu.n0h lsteri Pertama Selepas ‘kant0i’ Video Tik T0k.

PETALING JAYA – Gara-gara c3mburu apabila madunya bermain aplikasi Tik Tok, seorang wanita akhirnya mat1 dipercayai selepas bergadvh dengan suaminya sendiri.

Kejadian berlaku jam 7.03 pagi di kawasan Flat Pelangi Damansara di sini pada Selasa lalu.

Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, pada mulanya pihaknya menerima satu panggilan daripada orang awam memaklumkan seorang wanita warga as1ng berusia sekitar 40 tahun ditemui mat1 di sebuah rumah di flat berkenaan.

Hasil slasatan poIis menemui kesan Iebam di bahagian tbuh badan mngsa dan dibawa ke Pvsat Perubatan Universiti Malaya untuk pr0ses bdah slasat.

“Tindakan pantas p0lis berikutan kejadian itu berjaya membuahkan hasil apabila tertngkapnya svspek utama kejadian itu jam 3.10 petang pada hari yang sama di sebuah tapak pembinaan di kawasan Stadium Merdeka.

“Svspek seorang lelaki berusia 29 tahun dan merupakan suami kepada mngsa yang mat1. PoIis berjaya mer4mpas dua buah telefon bimbit jenama Oppo yang mana saIah satunya adalah milik mngsa, sebuah beg galas jenama Sport yang mengandungi wang tunai RM200, dua utas jam tangan jenama SKMEI, sebuah power bank dan serangkai kunci,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Nik Ezanee, susulan tngkapan svspek utama itu, poIis pada hari yang sama jam 6.20 petang men4han seorang lagi svspek bagi membantu slasatan ke$ kemat1an itu.

Menurut Nik Ezanee, svspek kedua merupakan seorang wanita warga as1ng berusia 45 tahun dit4han di sebuah tapak pembinaan di Taman Klang Utama.

Semasa soal slasat, wanita itu mengaku isteri kedua kepada sus.pek sejak bulan November tahun lalu.

Menerusi tngkapan itu ujarnya, poIis berjaya meramp.as telefon bimbit jenama Redmi, seutas rantai emas dan sepasang anting-anting emas,sebuah beg pinggang jenama DX Team yang mengandungi wang tunai RM728 dan serangkai kunci dari sus.pek kedua.

“Soal slasat lanjut poIis ke atas sus.pek utama lelaki itu mengakui dia telah berg4duh dengan mngsa iaitu isteri pertamanya kira-kira jam 10 malam Isnin lalu.

“Mngsa melihat suaminya membuat video Tik Tok bersama sus.pek kedua (isteri kedua) sebelum tercetvs perga.duhan sesama mereka yang kemudian menyebabkan sus.pek menvmbuk dan men4mpar mngsa beberapa kali sehingga mngsa tldak bergerak lagi.

“Seterusnya sus.pek membiarkan mngsa bersendirian dan terus keluar meninggaIkan rumah menuju ke Klang,” kata Nik Ezanee.

Kedua-dua pasangan suami isteri itu dire.man selama enam hari bermula hari ini sehingga 15 Februari ini dan dislasat di bawah Sksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membu.nuh.

Sumber: MalaysiaGazette

Be the first to comment on "Suami Disy4ki Bu.n0h lsteri Pertama Selepas ‘kant0i’ Video Tik T0k."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*