Pasangan SeIebriti Terkenal Antara Yang Dik0mpaun, lngkar S0P PKP.

LIPIS – Seramai lima lndividu dikenakan k0mpaun masing-masing RM1,000 selepas didapati meIanggar pr0sedur 0perasi standard (S0P) Per1ntah KawaIan Pergerakan (PKP) 2.0 di sebuah restoran di sini semalam.

Pasangan selebriti terkenal iaitu Shahmira Mohamad atau Shuib yang merupakan pelawak dan isterinya, Sarah Raissuddin merupakan antara lima individu yang diden.da itu.

Difahamkan pasangan artis berkenaan yang dalam perjalanan ke Kelantan makan di sebuah restoran di bandar ini kira-kira jam 9 malam.

Ketua PoIis Daerah Lipis, Deputi Superintendan Azli Mohd Noor berkata, pasangan artis itu dan dua lagi yang lain dikenakan k0mpaun kerana tlada penj4rakan fizikal semasa makan.

Selain itu, mereka juga duduk di meja makan melebihi dua orang sekali gus meIanggar S0P PKP.

“Pemilik restoran berkenaan turut dik0mpaun kerana membenarkan lebih dua orang pelanggan duduk di satu meja.

“K0mpaun dikenakan ke atas lima individu itu dikeluarkan di bawah Akta Penceg4han PengawaIan Penyaklt Berjngkit 1988,” katanya di sini hari ini.

Dalam pada itu, beliau mengingatkan orang ramai supaya sentiasa mematuhi S0p ditetapkan dalam usaha memvtuskan rantaian C0vld-19.

Katanya, pihak poIis akan melakukan pemantauan berterusan dan bertindak teg4s terhadap mana-mana individu yang masih berdegiI meIanggar S0P ditetapkan.

Sumber:K! ONLINE

Be the first to comment on "Pasangan SeIebriti Terkenal Antara Yang Dik0mpaun, lngkar S0P PKP."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*