Selepas Beritahu P0Iis Lakukan Gngguan $eksual Ketika Bekerja, Ini Tindakan Netizen.

Umum mengetahui Malaysia ketika ini masih lagi dalam pelaksanaan Per1ntah KawaIan Pergerakan (PKP) yang menetapkan seluruh rakyat untuk duduk dirumah dalam mengek4ng wbak C0VlD-19.

Semua juga tahu bahawa sek4tan jalan raya (SJR) kini diadakan di lokasi-lokasi terpilih untuk mengeIak orang ramai daripada merentas daerah mahupun negeri.

Namun, perkara itu tldak bermakna lndividu yang mempunyai kecem4san tldak boleh berbuat demikian, sebaliknya perlulah ke pejabat poIis untuk memohon supaya dapat diberi kebenaran.

Terbaharu, tular berkenaan seorang gadis mendkwa dirinya menjadi saIah seorang mngsa ganggvan sek$ual oleh anggota yang bertugas ketika dirinya cuba untuk melepasi sek4tan jalan raya.

Menurutnya juga, dia tldak mengenakan pakaian daIam pada waktu tersebut dan perkara itu dilihat oleh pihak poIis berkenaan.

Tambahan lagi, gadis itu tldak membawa lesen kenderaan menyebabkan dia dit4han angg0ta yang bertugas.

Gadis itu juga turut menyatakan bahawa beliau sudahpun melap0rkan perkara tersebut kepada pihak atasan supaya tindakan dapat diambil.

Ciapan tersebut sehingga kini tuIar dan mendapat perhatian ramai yang rata-ratanya menyaIahkan gadis berkenaan kerana tldak membawa lesen kenderaan.

Apa-apa pun, pastikan anda duduk di rumah sekiranya tlada keperluan di luar, jaga kebersihan dan keselamatan diri masing-masing.

Sama-sama kita bantu barisan hadapan dalam memvtuskan rantaian C0VlD-19.

Sumber: Twitter, h0tfm

Be the first to comment on "Selepas Beritahu P0Iis Lakukan Gngguan $eksual Ketika Bekerja, Ini Tindakan Netizen."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*