[Video]Wrga R0hingya Jual Air KeIapa, Pemilik Mangga Asam B0i TampiI Buat Lap0ran PoIis.

PETALING JAYA- Pemilik Mangga Asam Boi Honeyy tampil membuat lap0ran poIis semalam susulan penu.laran lsu penjualan air kelapa oleh warga R0hingya yang menggunakan jenama produk itu.

Menerusi status Facebook dimuat naik pemilik produk jeruk itu, pihaknya menaflkan seker4snya terlibat dengan penjualan air kelapa oleh warga aslng berkenaan.

“Untuk makluman saya hanya menjual mangga asam boi di Seri Kembangan, Selangor saja, diharap kenyataan ini dapat menjernihkan nama baik perniagaan serta meredakan perasaan orang awam di Dungun dan Seri Kembangan.

“Saya amat berterima kasih kepada semua yang mengambil berat dan memaklumkan saya tentang lsu ini,” katanya.

Sebelum ini, tuIar satu video berdurasi 3 minit 30 saat menunjukkan dua orang warga Rohingya menyediakan jualan air kelapa di tepi jalan dalam keadaan mencvrigakan.

Video dipercayai dirakam di sekitar persimpangan jalan 16 Sierra, Puchong itu turut menunjukkan penyediaan air kelapa yang ko.tor serta diragvi tahap kebersihan.

Kedua-dua individu itu turut menggunakan logo jualan pemilik Honey Asam Boi dengan menyertakan nombor telefon hingga mencetvskan kekeIiruan pembeli.

Video:

Sumber:K! ONLINE

Be the first to comment on "[Video]Wrga R0hingya Jual Air KeIapa, Pemilik Mangga Asam B0i TampiI Buat Lap0ran PoIis."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*