[Video]“Best Tengok 0rang Lain Duduk Rumah” – Gadis Cari Rezeki Berpana$ Jual Air Kelapa.

Kegigihan dan kesvsahan dalam mencari wang demi kelangsungan hidup pasti akan dirasai oleh segelintir insan tldak kira usia mahupun jantina.

Baru-baru ini, tuIar video di aplikasi TikT0k mengenai perkongsian seorang gadis bernama Shaza yang memaparkan dirinya gigih mencari rezeki dalam keadaan cuaca p4nas terlk.

Demi sesuap nasi walaupun p4nas.

Menerusi video berdurasi 20 saat itu, gadis tersebut sedang menjual air kelapa di sebuah p1nggir jalan yang terletak di Alor Setar, Kedah.

Meskipun bergelar seorang wanita, ia tldak menghaIang Shaza untuk melakukan kerja yang sinonim dengan kaum adam iaitu membeIah buah kelapa.

Dia juga membuat luahan perasaan dan mengakui agak cembu.ru melihat orang lain yang tldak perlu bekerja di tengah pnas seperti dirinya.

Walau bagaimanapun, perkara tersebut tldak dijadikan alasan untuk harus berpvtus asa dan tetap terus tersenyum.

“Seronoknya tengok orang lain duduk rumah mesti sejuk kan? Demi sesuap nasi aku sanggup kerja walaupun pnas,” tulisnya.

Video:

Perkongsian sbak daripada Shaza itu dib4njiri komen daripada warganet yang memuji kerajinan dan kekuatan dimilikinya selain turut mendoakan agar dikurniakan rezeki yang berpanjangan.

Bagus rajin kerja, ‘stay strong’!

Bak kata pepatah, bersvsah-svsah dahulu, bersenang-senang kemudian. Percayalah jika sekarang Allah memberi hujan, pasti nanti akan diganti dengan pelangi indah. Amin!

Sumber: TikTok @szrise, omm

Be the first to comment on "[Video]“Best Tengok 0rang Lain Duduk Rumah” – Gadis Cari Rezeki Berpana$ Jual Air Kelapa."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*