[Video]Netizen ‘sekolahkan’ DJ Radio Gelakkan, PerIekah Bahasa lnggeris Guru DidikTV.

Berikutan penutupan sekolah aklbat penularan wbak c0vld-19 di negara ini, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengambil inisiatif melancarkan saluran DidikTV yang sudah mula ditayang sejak beberapa hari lalu.

Bagaimanapun, terdapat satu slot yang mencu.ri perhatian warganet yang memaparkan seorang guru sedang mengajar mata pelajaran Sains Tahun 2 dalam bahasa Inggeris.

Ia telah meraih pelbagai maklum balas daripada warganet, dimana kebanyakan daripada mereka menegur cara penyampaian dan gaya bahasa guru tersebut.

Namun, tindakan seorang lelaki yang dipercayai merupakan seorang DJ radio ini disifatkan agak b1adap sehingga mengundang keca.man warganet di laman sosi4l.

DJ terbabit telah memvat naik rakaman video memberi reaksi terhadap sesi pengajaran guru tersebut menerusi aplikasi TikTok.

Apa yang mencet.us kema rahan warganet adalah apabila dia dilihat ketawa terbahak-bahak seakan-akan mempersen.dakan guru berkenaan.

Apa yang kelakar sangat tu?

“@hitzsarawak @hitzdotmy, adakah ini penyampai radio kamu? Kenapa dia ketawakan guru itu? Apa yang dilakukan olehnya adalah sangat saIah,” tulis seorang individu di Twitter yang mendkwa lelaki tersebut adalah seorang penyampai radio.

Difahamkan lagi, setelah mendapat banyak keca.man daripada warganet, video itu telah dip4dam daripada platform media sosi4lnya kerana dibnjiri terlalu banyak keca man.

Video:

Dek kerana video sudah dip4dam di aplikasi TikTok, ramai yang menye.rang Instagram peribadi miliknya semata-mata untuk mninggaIkan komen berunsur teguran dan keca.man.

Terpaling ‘English’

Rata-rata warganet yang telah melihat video berkenaan berasa kesaI dengan tindakan DJ itu dan menyifatkan perbuatannya suatu pengh1naan kepada guru berkenaan.

Sumber: Twitter @amer_aljeffrey, Instagram @ssupyusuf,omm

Be the first to comment on "[Video]Netizen ‘sekolahkan’ DJ Radio Gelakkan, PerIekah Bahasa lnggeris Guru DidikTV."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*