[Video]Gigih Hafaz Al-Quran Dalam Kelas, Ramai Gadis Mahu Bersuamikan Pemuda Ini.

Membaca al-Quran merupakan saIah satu tanda seseorang itu sentiasa mengingati Allah SWT. Bukan itu sahaja, insan yang mendengar bacaan al-Quran juga dikira sebagai melakukan amal kebaikan.

Begitulah yang dilakukan oleh seorang pemuda berasal dari negara jiran, Ind0nesia ini menerusi video yang dimuat naik di laman sosi4l TikTok menggunakan akaun @givelaftriyade.

Dalam video berdurasi 19 saat tersebut, kelihatan pemuda berkenaan sedang bersemangat menghafaz ayat-ayat suci Allah sambil menutup kedua-dua beIah matanya.

Difahamkan lagi, video tersebut dirakam sewaktu dia berada di dalam kelas di sekolahnya. Sehingga kini, video berkenaan telah meraih sebanyak 1.7 juta tanda suka. Wah, banyaknya!

Namun apa yang mengejvtkan adalah, ia dibnjiri dengan komen-komen daripada para gadis yang teruja melihat kegigihan dan ketampanan pemuda berkenaan.

Video:

Rata-rata warganet mninggaIkan komen dengan mengus1k dan berharap agar pemuda berbaju hltam itu menjadi calon pasangan hidup mereka.

Ya Allah calon imam

Ramai betul gadis yang ‘ca.ir’ dan tergiIa-giIa melihat pemuda berkenaan. Bahkan, ada yang sampai berdoa agar diri mereka bertemu dengan jodoh sebaik dirinya, atau berjodoh dengan dia terus.

Ya lah, bak kata saIah seorang gadis di ruangan komen video itu, ‘dia bersungguh-sungguh membaca al-Quran, bvkan menyak1ti hati perempuan’, jadi siapa sahaja yang tldak berkenan, kan?

Sumber: TikTok @givelaftriyade, omm

Be the first to comment on "[Video]Gigih Hafaz Al-Quran Dalam Kelas, Ramai Gadis Mahu Bersuamikan Pemuda Ini."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*