[Video]Tular Video Murt4dkan lsteri, Pasangan Mer4yu M0hon Maaf Di Y0uTube.

Sebelum ini, viral di media sosi4l seorang lelaki yang mendkwa telah memurt4dkan isterinya yang beragama lslam untuk berkahwin.

Dia dengan bangga menceritakan perkara tersebut di aplikasi Tikt0k dan membuatkan netizen ma.rah.

Sehubungan dengan itu, menerusi Harian Metro, PoIis Johor telah membuat ser buan ke rumah pasangan tersebut di Perjiranan Dato Onn jam 9.50 semalam.

PoIis dah ser bu rumah.

Ketua PoIis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, pihak mereka telah menyer.bu rumah berkenaan dan mendapati pasangan tersebut tlada di premis berkenaan.

“Pihak poIis berjaya mengawaI keadaan dan hasil pemeriksaan mendapati kediaman itu hanya didiami oleh ayah dan kakak lelaki itu sahaja.

“Svspek yang berusia lingkungan 29 tahun itu sudah dikenal pasti namun tlada di premis berkenaan. Tlada sebarang tngkapan dan rmpasan dibuat,” katanya.

lsteri sanggup su.jud di kakl.

Tldak lama selepas itu, isteri kepada lelaki tersebut yang juga merupakan warganegara Indonesia telah memohon maaf melalui video yang dimuat naik dari akaun Happy Family Malaysia.

Dalam video itu, dia memhon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dengan kenyataan suaminya. Dia juga memberitahu sudah dimurt4dkan sejak berada di Indonesia lagi.

“Demi Tuhan kita takkan buat apa lagi, kepada Menteri-Menteri, kepada seluruh rakyat Malaysia bagilah kesempatan (kepada) aku dan suami minta m4af. Kalau aku sama suami ada saIah, m4afkan. Tolong, m4afkan suami saya.”

“Kami punya anak kecil lagi…tolonglah. Bersujud di kak1 kalian semua pun tak ada masaIah.” R4yunya

Video:

Wanita itu juga turut meminta agar diberi peluang diatas kesaIahan yang mereka lakukan kerana mempunyai dua orang anak dan masih mmerlukan suami untuk membesarkan anak-anak yang masih kecil.

“Anak saya masih kecil, masih memerIukan ayah. Mungkin kalau semua orang dah maafkan, kita janji kita takkan buat video tentang agama semua itu.” Katanya

Svspek minta maaf.

Selain itu, lelaki India tersebut juga turut sama meminta maaf diatas segala yang diucapkan sebelum ini dan apa yang dikongsikan sama sekali tldak berniat untuk membu.rukkan mana-mana agama.

Video:

Sedang lakukan slasatan.

Setakat ini, pihak poIis masih lagi membuat slasatan berhubung lsu tersebut dan diminta mana-mana pihak yang mempunyai makIumat bekenaan perkara terbabit tampiI memberikan kerjasama dan tldak melakukan tindakan sendiri.

“PoIis Johor menasihatkan orang ramai supaya menyalurkan sebarang makIumat terus kepada pihak poIis serta tldak mengambil tindakan secara sendirian, yang diblmbangi boleh menimbulkan suasana ti.dak harmoni dan mengg4nggu gvgat ketenteraman awam,” katanya.

Katanya, slasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Sksyen 4(1) Akta Hasvtan 1948, Sksyen 298 Kanvn Kesksaan, Sksyen 505 (C) Kanun Kesksaan dan Sksyen 233 Akta Komunikasi Multimedia 1998.

Sumber: Harian Metro (Omar Ahmad), Youtube, omm

Be the first to comment on "[Video]Tular Video Murt4dkan lsteri, Pasangan Mer4yu M0hon Maaf Di Y0uTube."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*