Slpas TuIar Abg P0smen Lastlk Anjlng Smpai Kena Slasat, Ada Satu Lagl Rakaman Lain Pula.

PETALING JAYA: P0s Malaysia sedang menylasat advan seorang posmen didkwa mencde.rakan mata seek0r anjlng dengan meIastiknya dari luar pintu pagar sebuah rumah.

“Pos Malaysia sedang menyi.asat kej.adian itu dan akan mengambil tndakan sewajarnya terhadap posmen itu jika didapati bers.alah,” kata jurucakap P0s Malaysia.

Dalam satu rakaman CCTV selama 21 saat yang dimvat naik ke Facebook “Malaysia lndependent Anlmal R.escue”, seorang lelaki berpakaian seragam Pos Malaysia yang menaiki motosikal melihat seek0r anjlng dalam perkarangan rumah pemiliknya.

Lelaki itu kemudiannya menggunakan alat dilihat seperti Iastik untuk mela.stik an.jing itu, yang bergerak ke tempat lain.

Catatan Facebook itu menyatakan mata kiri anjlng itu cde.ra dan kja.dian itu did.akwa berlaku di Kluang, Johor pada Isnin.

Video:

Sebuah kumpulan hak halwan menyifatkan kejad.ian itu “sangat menge.jutkan dan membimb.angkan”, serta mengges4 Pos Malaysia mem.ohon maaf kepada keluarga terb.abit dan mengh.ukum pelakunya.

Rajesh Nagarajan daripada kumpulan P.eguam untuk Hak Halwan berkata, pemilik an.jing itu memaklumkan beliau akan membuat lap.oran poIis.

Katanya, Pos Malaysia juga perlu membuat lap.oran poIis bagi memastikan pelakunya did.akwa.

Kena Kej.ar Tu Selalulah

Melalui perkongsian seorang individu di facebook, dia berkongsi pengalaman beliau sendiri ketika berhadapan dengan s.ituasi yang sama.

Video:

Kredit : om ,FMT/MukmininTaslam

Be the first to comment on "Slpas TuIar Abg P0smen Lastlk Anjlng Smpai Kena Slasat, Ada Satu Lagl Rakaman Lain Pula."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*