Ustazah Asma Harun Beri Tguran Di Group Rlak Apa Hari Ini, M0hon Dipdam.

Baru sahaja ditu.buhkan 2 Februari dan setakat artikel ini ditulis, Facebook Group Rlak Apa Hari Ini yang mem4parkan perko.ngsian perkara-perkara rlak yang dilakukan oleh netizen ini ternyata berjaya menarik perhatian netizen dan telah mengumpuI lebih 130,000 ahli dalam masa yang slngkat.

Dalam pada kita berhibur apabila melihat geIagat ahli-ahli grup tersebut yang berlu.mba-lu.mba mem.uat naik hantaran gambar aktiviti rlak mereka, namun harus diingat bahawa tabiat rlak ini tdak sepatutnya menjadi kebiasaan bahkan ia adalah satu kemvngkaran terutama bagi mereka yang beragama Islam.

Lantaran itu, penceramah bebas, Ustazah Asma’ Harun terpanggil untuk memberikan tegvran terhadap admin grup Facebook Rlak Apa Hari Ini serta aktiviti-aktiviti rlak seperti yang dilakukan ahli grup tersebut yang dikatakan agak keter laluan ibarat ‘menghalalkan pelbagai kemvngkaran dan d0sa atas ala.san gvrauan’.

“Pelbagai kemngkaran dan d0sa sedang dihalalkan atas nama grauan, perbualan bebas gvrau senda lelaki perempuan, ded4h aur.at sebab nak tunjuk emas sampai lengan dan tunjuk harta dengan kapsyen rlyak tapi kata gurau.

“Saya mohon kepada admin jngan indahkan perkataan kej1 ‘rlyak’ atas nama gur4uan,” kata Ustazah Asma’ Harun menerusi satu hantaran status di Facebook beliau.

Selepas ditegur oleh Ustazah Asma’ Harun, salah seorang admin grup Rlak Apa Hari Ini yang dikenali dengan nama Nurul Fairuz tampiI menjelaskan perkara yang sebenarnya mengapa grup tersebut diwujudkan.

“Asalnya grup ini hanya sekadar hiburan untuk menghiburkan hati netizen yang terje.jas sebab C0VlD-19 ni dengan membahan ahli-ahli kita yang masing-masing rlak di dunia tlpu-tlpu.

“Kami terima teguran tersebut dengan hati yang terbuka dan tia da ni4t untuk memperIekehkan goIongan mi.skin atau yang sederhana,” terang beliau.

Para admin grup itu juga menjelaskan bahawa mereka bvkan tergolong dalam kategori keluarga bangsawan dan pada sesiapa yang merasakan gu.rauan ahli-ahli grup tersebut mela.mpau, boleh keluar secara baik.

Sumber: the vocket

Be the first to comment on "Ustazah Asma Harun Beri Tguran Di Group Rlak Apa Hari Ini, M0hon Dipdam."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*