Setahun Trpi$ah Kerana C0VlD-19, Video Pertemuan Anak Dan Ayah Ini Undng $ebak Ramai.

Berkhidmat sebagai petugas barisan hadapan (fr0ntliners) di musim pndemik C0vl-19 adalah satu tugas yang amat mencbar. Bukan itu sahaja, peningkatan ke$ yang meningkat saban hari, menyebabkan mereka terpksa berplsah dengan ahli keluarga yang lain demi menjamin keseIamatan bersama.

Seperti video yang tul ar di Twitter, dikongsi oleh Shahnun AG, membuatkan rata-rata netizen s3bak apabila melihat rea.ksi kanak-kanak kecil yang merlntih rindukan ayahnya.

Setahun tldak berjumpa

Menerusi dua video tersebut, mem4parkan k0mpilasi geIagat dua kanak-kanak perempuan yang terIampau rlndukan ayahnya. Difahamkan, keluarga kecil ini telah berplsah sejak setahun yang lalu, berikutan si ayah berkhidmat sebagai petugas barisan hadapan.

Apa yang lebih menyed1hkan, apabila hanya panggilan video yang mampu dibuat bagi merwat kerinduan mereka yang makin mendalam.

Kakak rlndu sangat ayah.

Tldak berakhir di situ, kanak-kanak kecil itu berulang kali mnangls dan memeIuk baju ayahnya bagi mengu.bat rlndu mereka. Namun, setelah setahun berplsah, atas persuratan takdir mereka kembali bersatu.

Reaksi kanak-kanak kecil itu begitu terke.jut dan sbak melihat su.suk badan si ayah setelah setahun mereka berplsah.

Bvkan itu sahaja, lagu yang digunakan turut menambahkan lagi em0si sedlh di dalam video tersebut.

Video:

Reaksi warganet:

Sumber: Shahnun AG,ob

Be the first to comment on "Setahun Trpi$ah Kerana C0VlD-19, Video Pertemuan Anak Dan Ayah Ini Undng $ebak Ramai."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*