PiIu, Hjat Mndirikan ‘Masjid’ Tak Ksmpaian, BkaI Pngantin MninggaI Ketika KeIuar Mencari Rezeki.

Kuantan : Sbak dan p1lu atas apa yang berlaku, memandu treIer sudah menjadi kerjaya Apit yang pernah terlibat kem4langan nger1 november tahun lalu apabila treIer yang dipandunya terba.lik namun dia hanya mengala.mi kecede raan kecil.

Namun semalam sekali lagi dia yang memandu treler ditemani adik lelakinya yang dikenali dengan nama iwan, sekali lagi terlibat kemaIangan nger1 yang mana dia disahkan mninggaI dunia manakala adik nya iwan prah.

Arw4h seorang insan yang amat dikenali rakan rakan dan amat rapat bersama rakan rakan pemandu yang lain selalu berkomunikasi melalui V1deo call bersama sama mereka ini lah antara kenangan mereka.

Akhbar mela.porkan seorang pemandu tr3ler muatan bes1 bu.ruk m4ut selepas kenderaan dipandunya terba bas sebelum terj4tuh g4ung di km 218 Lebuhraya Pantai Timur, dekat sini, hari ini.

Ketua Jabatan Slasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Supt Kamarulzaman Jusoh berkata Mohd Syafiq Atan, 30, yang mengalami keceder4an di kepaIa men1nggal dun1a di tempat kejadian manakala adiknya Mohd Izwan,24, kelindan treler berkenaan, p4tah kaki dalam kemalangan pada kira-kira 6.10 pagi tadi.

Beliau berkata kejadian berlaku semasa dua beradik berasal dari Ianggar, Kedah itu dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kuantan, dan ke$ disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Treler itu dipercayai terb4bas ke pembahagi jalan sebelum terj4tuh ke dalam g4ung di sebelah kiri laluan pada kedalaman 130 meter dari paras jalan, katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Sementara itu, Pu sat Gerakan 0perasi Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia Pahang memaklumkan 10 anggota dan pegawai dari Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tas bersama sebuah jen.tera digerakan ke lokasi kejadian selepas pihaknya menerima panggilan kecem4san pada jam 6.16 pagi.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, menurutnya sejurus tiba anggota bomba melakukan 0perasi mengeluarkan m4yat terseplt dengan menggunakan ‘re$cue t0ol’ sebelum diserahkan kepada poIis untuk tindakan lanjut manakala kelindan ceder4 dibawa ke Hspital Tengku Ampuan Afzan oleh Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS).

Semoga keluarga Apit tabah, dikhabarkan arwh bakal berkahwin tak lama lagi mengikut kata rakannya Zul Kby dan di dokan agar adik nya iwan segera sembvh.

yang maha esa lebih sayangkan Apit, perglnya disaat sedang mencari rezeki. Al fatihah.

Sumber: mt

Be the first to comment on "PiIu, Hjat Mndirikan ‘Masjid’ Tak Ksmpaian, BkaI Pngantin MninggaI Ketika KeIuar Mencari Rezeki."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*