[Video]Akhirnya Abang Posmen Yang Dingntung Kerja Baru-Baru Ini Tampil Cerita Kisah Sebenar.

Baru baru ini tu.lar di sosi4l media mengenai seorang p0smen Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) yang disy.ki terli bat dalam kjadian mel.astik anj ing menggunakan gelang get4h digan.tung tugas buat sementara.

P0s Malaysia Bhd (P0s Malaysia) mengg.antung tugas seorang kak.itangannya yang bertugas sebagai p0smen kerana mel.astik mata seek0r a.njing peliharaan menggunakan ge tah di hadapan sebuah rumah di Kluang, Johor.

Menerusi kenyataan P0s Malaysia, p.ihaknya k.esal dengan perb.uatan kaki.tangannya itu dan telah mengga.ntung tugas sementara slasatan dalaman dilakukan.

“Kami telah mengenal pasti p0smen yang berada dalam video itu dan dia telah digan.tung kerja sementara men.unggu hasil s.iasatan.

“P0s Malaysia tidak akan bert.olak ansur dengan kes.alahan daripada pekerja kami dan tidak teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk mena.matkan perkh.idmatan mereka,” katanya.

Sebelum ini, kelab pencinta h.aiwan, Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memvat naik video di Facebook mema.parkan tndakan posmen tersebut.

Tlndakan posmen terbablt telah mendapat perh.atian dan keca.man pengguna laman sosi4l selain mend.esak supaya t.indakan sew.ajarnya dike.nakan ke atasnya.

Video:

Shahrol Shiro Jumpa Abang Posmen.

Mencede.rakan h.aiwan memang s.alah dan sahabat ABK ini telah meng.aku bers.alah dan meny.esal atas perb.uatan tersebut.Beliau berharap agar perkara ini tldak dipanjangkan lagi dari pemilik a.njing berkenaan memandangkan beliau telah pun menerima h.ukuman pengga.ntungan kerja.

Hari ini TEAM ABK telah berjumpa Dollah posmen dan isterinya Pn Mas yg kelihatan tert.ekan dgn s.ituasi yg dihadapi.

Atas dasar perikem.anusiaan ADMIN mem0hon agar pihak Pos Malaysia Berhad dapat menarlk blik dan membenarkan beliau bekerja kembali memandangkan beliau mempunyai keluarga yg perlu disara.

ABK Aku Budak Kluang, Pemuda UMNO Bahagian Kluang, Ngepot Kabin serta beberapa NGO anak muda Kluang akan membantu beliau dan keluarga untuk meringankan b.eban yg dihadapi sepanjang hkvman peng.gantungan kerja beliau.

Video:

Sumber : Kosmo/AkuBudakKluang, shahrol azizie azmi

Be the first to comment on "[Video]Akhirnya Abang Posmen Yang Dingntung Kerja Baru-Baru Ini Tampil Cerita Kisah Sebenar."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*