Enam 0rang Remaja Termasuk Kanak2 Kayuh Basikal Iajak Tnpa Br.ek Dit4han.

JOHOR BAHRU: PoIis mena.han enam remaja dan kanak-kanak berumur antara 12 dan 16 tahun kerana menun.ggang basikal la.jak yang diu.bah suai, selain tldak mempunyai bre.k dan loceng di Jalan Harmonium, Taman Desa Tebrau, di sini, petang ini.

Ketua PoIis Daerah Johor Bahru Selatan (JBS) Mohd Padzli Mohd Zain berkata, poIis mengeluarkan sa.man dan mera mpas basikal berkenaan susulan pena.hanan pada jam 3 petang itu.

Beliau berkata Bahagian Si.asatan Dan Penguatkuasaan Tra.fik Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) JBS mengeluarkan 10 sa.man P0l 257 di bawah peraturan 42(1)(a) LN 166/59 dan kesemua basikal dira.mpas di bawah Sksyen 112(3) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya semua mereka dibenarkan pulang selepas ibu bapa masing-masing dipanggil oleh Bahagian s.iasatan Dan Penguatkuasaan Tra fik lPD JBS bagi tujuan dokumentasi.

“Ibu bapa mereka juga sudah dinasihati supaya mengambil tahu ke.giatan anak-anak mereka ketika berada di luar rumah sebelum mereka dibenarkan pulang,” katanya menerusi kenyataan, di sini hari ini.

Sumber: fmt

Be the first to comment on "Enam 0rang Remaja Termasuk Kanak2 Kayuh Basikal Iajak Tnpa Br.ek Dit4han."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*