[Video]Slps ShahroI Shiro Bawa Abg P0smen Jmpa Dgn 0wnr Anjlng, Ini Kata2nya Yg Tak Disngka2!

Sejak dua tiga hari ini tu.lar di sosi4l media tentang seorang posmen Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia) yang disy4ki terl.ibat dalam k.ejadian mel.astik a.njing menggunakan gelang ge tah telah digan.tung tugas buat sementara.

“Kami telah mengenal pasti p.osmen yang berada dalam video itu dan dia telah digan.tung kerja sementara menunggu hasil slasatan.

“Pos Malaysia tldak akan bert.olak a.nsur dengan kes.alahan daripada pekerja kami dan tidak teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk men.amatkan perkh.idmatan mereka,” kata kenyataan itu.

T.indakan posmen itu dirakam menerusi rkaman Iitar tertvtup (CCTV) berdurasi 21 saat hingga tul.ar di laman sosi4l. Difahamkan, kej.adian itu berlaku di taman perumahan di Kluang.

Sebelum ini, kelab penc.inta h.aiwan, Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memvat naik video di Facebook mema.parkan t.indakan posmen tersebut.

T.indakan posmen terbabit telah mendapat perh.atian dan keca.man pengguna laman sosi4l selain mend.esak supaya t.indakan sew.ajarnya dikenakan ke atasnya.

Shahrol Shiro Jumpa Abang Posmen.

Mencede.rakan h.aiwan memang s.alah dan sahabat ABK ini telah meng.aku bers.alah dan meny.esal atas perb.uatan tersebut.Beliau berharap agar perkara ini tldak dipanjangkan lagi dari pemilik a.njing berkenaan memandangkan beliau telah pun menerima huku.man pengga.ntungan kerja.

Hari ini TEAM ABK telah berjumpa Dollah posmen dan isterinya Pn Mas yg kelihatan tert.ekan dgn s.ituasi yg dihadapi.

Atas dasar perikem.anusiaan ADMIN memohon agar pihak Pos Malaysia Berhad dapat menarik balik hku.man dan membenarkan beliau bekerja kembali memandangkan beliau mempunyai keluarga yg perlu disara.

ABK Aku Budak Kluang, Pemuda UMNO Bahagian Kluang, Ngepot Kabin serta beberapa NGO anak muda Kluang akan memb.antu beliau dan keluarga untuk mer.ingankan b.eban yg dihadapi sepanjang hku.man peng.gantungan kerja beliau.

Bawa Dollah Pergi Jumpa Owner.

Alhamdulillah..Di dari Jumaat yang mulia ini segalanya dipermudahkan dan telah selesai i.su Dollah posmen bersama pemilik a.njing.

En Siva dan Pn Magesh sudi menerima kunjungan kami dan melayan kami dgn penuh kemesraan.Apabila duduk semeja tltik persamaan telah dijumpai dan tltik perb.ezaan telah kita h.indari.

Mereka akan menarlk balik lap0ran poIis terhadap kakita.ngan Pos Malaysia itu selepas beliau mem0hon maaf kepadanya.

Dalam satu klip video yang dimuat naik ke Facebook hari ini, pelawak Shahrol Shiro menjadi orang tengah membawa posmen terbablt yang dikenali sebagai Dollah menemui pemilik an.jing itu, Sivakumar Marimuthu di Kluang, Johor.

“Saya memang m0hon maaf sangat, abang tahulah kerja pos, gaji bukan besar mana. Saya takvt kehi.langan pekerjaan ini. Saya minta m4af abang,” kata Dollah dalam video itu.

Sivakumar berkata, beliau t.1dak mahu memanjangkan ke$ itu.

“Saya tak nak bawa ke$ ini lama-lama. Memang saya tahu kerja posmen ini (berdepan dengan cuaca) pan4s, hujan, memang terte.kan, saya faham,” katanya yang memberitahu FMT, beliau akan menarlk balik lap0ran poIis yang dibuatnya pada 23 Feb lalu.

Pada 22 Feb lalu, sebuah kumpulan menyelamatkan hai.wan memuat naik satu rakaman CCTV menunjukkan seorang posmen menaiki motosikal melihat menggunakan alat yang dilihat seperti lstik untuk melstik anj.ing itu, yang berada dalam perkarangan rumah Sivakumar.

Sivakumar berkata, kejadian itu berlaku apabila posmen itu menghantar sepucuk surat yang perlu ditandatangani isterinya.

Selepas posmen itu mene.kan loceng, anjlng Sivakumar berIari ke perkarangan rumah dan diIastik.

Beliau berkata, isterinya t.dak nampak posmen itu mlstik anjlngnya, tetapi melihat hai.wan itu “meIarikan diri dalam kesak.itan”.

Isterinya kemudian menandatangani surat itu sebelum melihat keadaan anjlngnya.

T.ahniah atas sikap profesional orang Kluang.Semoga keharmonian masyarakat di Kluang dapat kita kekalkan.Terima kasih En Siva dan Pn Magesh, Dollah dan isteri serta semua yg terl.ibat mewujudkan suasana damai ini.

“Dimana semua manusia hidup dalam aman damai, itu adalah sebenarnya sebuah kehidupan yang dihuni oleh MANUSIA”

Video:

Sumber : om, akuBudakKluang, fmt

Be the first to comment on "[Video]Slps ShahroI Shiro Bawa Abg P0smen Jmpa Dgn 0wnr Anjlng, Ini Kata2nya Yg Tak Disngka2!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*