[Video]2 Anak Ytim SkeIip Mata, Ibu Ayah ‘pergl’ Dlm KmIangan Aklbat Kecua.ian Pmandu Van.

Kajang: Kecua.ian ketika memandu dipercayai punca berlakunya kmIangan di Jalan Saujana Impian dekat hadapan sebuah pasar raya di sini, hari ini yang menyebabkan suami isteri ma.ut dan dua anak mereka ced.era.

Ketua PoIis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, suami isteri berusia 42 dan 40 tahun itu mninggaI dunia di tempat k.ejadian manakala, dua anak mereka dirwat di H0spital Kajang.

“S.iasatan awal mendapati kmlangan berpunca daripada kecu.aian pemandu van berusia 28 tahun dari arah Semenyih menghala Kuala Lumpur, yang hiIang kawaIan dan mel.anggar pembahagi jalan, sebelum masuk ke laluan berten.tangan.

“Kenderaan itu kemudian bertem.bung dengan Perodua Bezza dinaiki empat sekeluarga yang menyebabkan pemandu dan penumpang hadapan mninggal dunia di lokasi, manakala dua penumpang belakang cede.ra,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mohd Zaid berkata, pemandu van terbabit yang tid.ak cede.ra dibawa ke Ibu Pejabat P0lis Daerah (lPD) Kajang untuk t.indakan lanjut.

Katanya, ke$ disi.asat mengikut sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan orang ramai yang menyaksikan kejadian diminta tampiI bagi membantu s.iasatan.

Difahamkan, anak mngsa yang berusia tujuh dan 14 tahun cede.ra prah.

Salam tkziah. Semoga r0h kedua duanya dicucu.ri rahmat Allah. Al Fatihah

Video:

Sumber: hm, eman ida

Be the first to comment on "[Video]2 Anak Ytim SkeIip Mata, Ibu Ayah ‘pergl’ Dlm KmIangan Aklbat Kecua.ian Pmandu Van."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*