“Bahagialah Dengan Abang Luth Di Sana”. Ibu Reda Allah Kurniakan 2 Anak Syurga.

Rindu pada yang tiada adalah rindu paling s4kit dan s.ukar untuk diungkapkan dengan kata-kata. Mungkin luaran orang nampak kuat tetapi dalam hatl t.iada siapa yang tahu. Walaupun hati boleh reda namun ada ketikanya kenangan itu pasti akan datang bila-bila masa.

Seperti kisah ibu ini, Puan Nadzirah Razali, diu.ji dengan pem3rgian dua orang anak syurga adalah uj1an yang sangat periit untuk dilalui namun siapa kita untuk menolak ketentuan ilahi.

(Gambar ni 2 jam diambil sebelum Musa pergi tlnggaIkan ibu dan ayah)
Walaupun diberi peluang untuk merasai pengalaman mengandung, hasrat untuk mendidik dan membesarkan anak seperti orang lain tak kesampaian kerana Allah dah pilih dua anak untuk menjadi penghuni syurga.

Terbaru dalam perkongsian Puan Nadzirah di facebooknya, dia berkongsi kisah pemerg1an anak syurganya, Muhammad Musa Amzar bin Muhammad Khairi Azri Samsuddin yang dijmput ilahi pada 6 Mac lalu.

Selama 3 hari bert4han untuk ibu.

Al- Fatihah untuk Muhammad Musa Amzar bin Muhammad Khairi Azri Samsuddin 03.03.2021 – 06.03.2021

Sebenarnya dalam k4ndungan lagi ibu dah tahu Musa ada mas4lah jantvng. Sebaik diberitahu oleh d0ktor ketika melakukan pemeriksaan meng4ndung, ibu tak pu.tus berdoa agar ada keajaiban untuk Musa.

Sebaik lahir, d0ktor beritahu tak akan buat apa-apa

Waktu itu ibu berserah pada Alllah dan tetap berharap Allah lebih sayangkan Musa. Sebaik dilahirkan, d0ktor dah buat keputusan untuk t.idak melakukan apa-apa rwatan atau pembed4han kerana jika buat pembed4han sekalipun tidak akan beri apa-apa kebaikan untuk Musa.

Malah d0ktor cakap akan lebih meny4kitkannya dan meny3ksakan lagi. Jadi ibu reda sayang. Ibu terima takdir ini walaupun perit untuk melaluinya.

Perg1lah adik berjumpa dengan abang Luth. Bahagialah dengan abang Luth di sana. Allahuakbar. Moga kita bertemu di syurga nanti.

Al-Fatihah juga untuk anak ibu sorang lagi, Muhammad Luth Akbar bin Muhammad Khairi Azri.

Kredit: Puan Nadzirah Razali

Sumber : Pa&Ma via soyaIemon

Be the first to comment on "“Bahagialah Dengan Abang Luth Di Sana”. Ibu Reda Allah Kurniakan 2 Anak Syurga."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*