Ajaal Suami lsteri Bersama, Pagi Ziarah Adik MninggaI, Petang Dia Dan Istri Mavt Kema.langan.

Mersing : Kepena.tan dan mengantvk mungkin menjadi punca kereta Proton Waja yang dinaiki pasangan suami isteri hiIang kawaIan lalu bertembvng treIer petang semalam.

SH melap0rkan Seorang lelaki bersama-sama isteri yang baru balik menziarahi jen4zah adiknya, mavt dalam kem4langan di Kilometer 54 Jalan Kluang-Mersing di sini pada Khamis.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang itu, R0snan Arif, 70, dan isteri, Amlnah Kadir, 64, menzi4rahi jnazah RosIi Arif, 56, yang men1nggal dun1a aklbat ken.cing manis di Kampung Paya, Kluang pada sebelah pagi.

Anak saudara Rosnan, Mohd Khairi Rosli, 33, berkata, selepas menziarahi jen4zah bapanya, bapa dan ibu saudaranya itu bertolak balik ke rumah mereka di Felda Nitar 2 di sini.

Dalam perjalanan pulang, bapa dan ibu saudara yang menaiki kereta Proton Waja terlibat kem4langan, Mungkin bapa saudara saya terlalu Ietih semasa memandu kerana malam tadi (Rabu) penduduk di kawasannya mninggaI dunia.

Arw4h bapa saudara saya itu terlibat mengg.ali kbur penduduk yang mninggal dunia itu, Pada awal pagi, bapa dan ibu saudara terpksa bert0lak ke rumah saya pula untuk menziarahi jnazah bapa saya di Kampung Paya,katanya kepada SH pada Khamis.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing berkata, kem4langan melibatkan kereta dipandu Rosnan dengan sebuah treIer jenis Volvo yang membawa muatan pasir.

Katanya, tr3ler itu dalam perjalanan dari arah Mersing menuju Kluang.

Semasa tiba di tempat kejadian, katanya, kereta m4ngsa hiIang kawaIan dan memasuki laluan berten.tangan lalu merempvh kenderaan berat tersebut.

M4ngsa iaitu pemandu kereta itu men1nggal dun1a di tempat kejadian dan dirujuk ke Unit F0rensik Hspital Mersing untuk bed4h siasat.

Isterinya pula men1nggal dun1a di Unit Kecema.san Hspital Mersing ketika sedang menerima rwatan, Pemandu treIer tidak mengalami kecede.raan, katanya ketika dihubungi.

Katanya, ke$ berkenaan disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga ini tabah,.arwh bapanya insan mulia setiasa komited apa yang dilakukannya dan m0ga r0hnya dan ister tenang disana. Al fatihah.

Sumber:hm

Be the first to comment on "Ajaal Suami lsteri Bersama, Pagi Ziarah Adik MninggaI, Petang Dia Dan Istri Mavt Kema.langan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*