[Video]6 Skeluarga Termasuk Bayl Berhdapan Detik Cema$ B0t Dinaiki Hampir K4ram Di Tgh Lautan.

Kuala Lumpur: Enam sekeluarga berdepan detlk mence maskan dan nyar1s lem4s apabila bot dinaiki mereka ny4ris kar4m dipukuI 0mbak sebelum diselamatkan anggota Remaja Pembela Ummah (RPU) dari Team Maritim Global Ikhwan Holdings Sendirian Berhad (GIHSB), Air Bintan, Bandar Pe.nawar, Johor di sini, semalam.

Dalam k.ejadian jam 11.30 pagi itu, sampan dinaiki datuk saudara, dua anak saudara perempuan dan tiga kanak-kanak itu difahamkan dari Kampung Serindit, Penge.rang, Johor.

Lelaki terbabit difahamkan membawa anak saudara dan cucu saudaranya yang datang dari Batu P4hat untuk bersiar menaiki bot sebelum pulang namun hampir kar.am aki.bat 0mbak kuat.

Pengurus Rumah Rakit Ikhwan, Ikhwan Resort Air Bintan, Muhammad Asyraf Mahdom berkata, dia dan rakan yang lain menyedari kejadian itu apabila melihat mereka yang berada di dalam bot berhampiran rumah rakitnya melambai dan menjerlt meminta pertolongan.

Menurutnya, dia bersama anggota RPU terus berge.gas ke lokasi terbabit dan mereka sedang berp4ut serta terka.pai- ka.pai dalam muara sungai menghala ke laut ak.ibat sampan dinaiki terbalik.

“K.ejadian berpunca apabila sampan berkenaan mahu membel0k sehingga menyebabkan ia dimasuki air dan seterusnya terbaIik.

“Tiga anggota RPU turut terjvn ke dalam muara sungai bersama jaket keselamatan menyelamatkan mereka yang hampir lem4s sebelum semuanya diselamatkan dan dibawa ke jeti berhampiran,” katanya kepada Harian Metro.

Muhammad Asyraf berkata, mereka ketika itu agak tr4uma dan lelaki terbabit turut menangls dan berterima kasih kepada jika pihaknya tlada ketika itu sudah pasti mereka lem4s.

Sementara itu rata-rata warganet berasa syukur kerana keluarga berkenaan selamat dan ada juga yang mempers0alkan penumpang khususnya kanak-kanak yang tldak memakai jaket keselamatan. Apapun terima kasih RPU kerana dengan t.indakan pantas anda telah menyelamatkan keluarga ini.

Komen ntizen:

Video:

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "[Video]6 Skeluarga Termasuk Bayl Berhdapan Detik Cema$ B0t Dinaiki Hampir K4ram Di Tgh Lautan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*