Pesaklt Wrga Emas MninggaI Dunia, Bu4ng ‘dr1p’ Sebelum Terjvn Bangunan HospitaI.

PETALING JAYA: Seorang lelaki yang dir4wat di Hspital Bukit Merta.jam, Pulau Pinang, mninggaI dunia selepas terjvn dari bangunan hspital itu, malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara N0orzainy Mohd Noor berkata, dalam k.ejadian 11.30 malam anak saudara kepada lelaki berkenaan yang juga pengadu ke$ menerima panggilan daripada hspital yang memaklumkan pesaklt itu sudah mninggaI dunia.

Katanya, s.iasatan mendapati lelaki berusia 62 tahun itu dimasukkan ke w4d pada 14 Mac lalu kerana masaIah drah rendah, ra.dang p4ru-p4ru dan hepatltis C.

“Lelaki itu turut mempunyai sejarah rwatan ps1kiatri dan pernah menerima rwatan methad0ne aklbat ketaglhan ddah jenis her0in.

“Menurut saksi yang juga merupakan seorang pesaklt di w4d tersebut, pada kira-kira 11 malam, dia melihat lelaki berkenaan mencabvt ‘drlp’ di tangan dan berjalan secara perlahan menuju ke k0ridor w4d hspital. Kali terakhir jururawat melihat lelaki itu adalah ketika mengambil tkanan drahnya pada 10.15 malam,” katanya.

Noorzainy berkata, pada 11.20 malam, petugas kesihatan yang menjalankan pemeriksaan terhadap lelaki berkenaan mendapati terdapat penda.rahan di bahagian belakang kepaIanya.

“S.iasatan awal dijalankan mendapati peng4du mengesahkan lelaki berkenaan pernah mengaIami kemvrungan. Hasil s.iasatan mendapati tldak ada unsur jnayah ditemui di tempat kejadian. Tlada sebarang kamera Iitar tertu.tup (CCTV) yang ada di kawasan w4d.

“Myat lelaki berkenaan kini berada di Bahagian F0rensik Hspital Bukit Merta.jam untuk bed4h s.iasat,” katanya.

Jika ada individu yang mempunyai masaIah ga.ngguan em0si atau kemvrungan anda digalakkan menghubungi kumpulan sokongan ant1 bnuh diri, Befrienders.

Befrienders adalah pertubuhan bvkan berasaskan keuntungan yang menyediakan khidmat sokongan emosi 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, kepada mereka yang mengalami kemvrungan dan mempunyai niat untuk memb.unuh diri.

Ia boleh dihubungi melalui talian 016 8036945 (WhatsApp) atau melalui Facbebook Messenger dan emel di befrienderskk@gmail.com atau https://www.help.befrienders.org.

Befrienders juga boleh dihubungi di talian 03 76272929 (Kuala Lumpur), 04 2815161 (Pulau Pinang) dan 07 3312300 (Johor Baru). Panggilan adalah percuma.

Sumber: fmt

Be the first to comment on "Pesaklt Wrga Emas MninggaI Dunia, Bu4ng ‘dr1p’ Sebelum Terjvn Bangunan HospitaI."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*