[Video]’Saya Dapat Rasakan Dia Men4han Kesakltan’- Ibu Adik Harraz Iuah Rasa $ebak.

Alor Setar: “Naluri saya sebagai ibu dapat rasakan anak saya, Muhammad Harraz Aryan Mohd Hafizi mena.han saklt sebelum dia menghembvskan nfasnya kerana saya nampak bibirnya gelap.

“Namun, saya reda dengan pemerg1annya kerana Allah hanya pinjamkan arwh untuk kami buat seketika,” kata Nor Azira Abdul Halim, 36.

Dalam k.ejadian semalam, Muhammad Harraz Aryan, 3, ditemui tldak sedarkan diri dalam Proton Waja milik pengetua tadika selepas dit1nggalkan di parkir selama empat jam.

Nor Azira berkata, mungkin guru terbabit tldak sedar anaknya berada di tempat duduk belakang.

Katanya, setiap hari, dia menghantar anaknya ke tadika namun disebabkan dia bekerja di Pulau Pinang pada Selasa dan Rabu, dia meminta guru terbab1t mengambil anaknya di rumah di Taman Ria.

Katanya, pada hari lain, dia bekerja dari rumah ketika Per1ntah KawaIan Pergerakan (PKP) termasuk menguruskan anak sulungnya, Nurhana Sakinah Mohd Hafizi, 7, yang belajar di Sekolah Kebangsaan Taman Ria di Sungai Petani.

“Ketika k.ejadian, saya sedang bertugas di bangunan Komtar di Pulau Pinang dan berge.gas pulang sebaik menerima panggilan pada jam 12.25 tengah hari.

“Mulanya saya ingat anak saya kemaIangan sebab tadika itu terletak berhampiran jalan tapi guru yang menghubungi saya menang1s dan memberitahu anak saya tak sedarkan diri,” katanya ketika ditemui di Jabatan F0rensik, Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, hari ini.

Nor Azira berkata, dia bergeg.as pulang ke Sungai Petani namun tldak tahu apa yang berlaku kepada anaknya.

Katanya, dia sempat menghubungi suami, Mohd Hafizi Husin, 36, yang bertugas sebagai anggota tentera di kem Sungai Petani dengan harapan suaminya akan cepat sampai untuk melihat keadaan arwh.

“Sepanjang perjalanan pulang, saya tak hent1 berdoa supaya anak selamat dan mungkin hanya mengalami kecede.raan.

“Namun, suami menghubungi saya dan meminta saya terus ke Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH) di Sungai Petani untuk melihat keadaan anak kami,” katanya.

Nor Azira berkata, arwh memang anak yang aktif ketika di rumah namun ketika di sekolah dia banyak diam mungkin dia takvt dengan guru.

“Cuma saya tak tau anak saya mninggal waktu bila sebab dia berada dalam kereta itu sejak 8 pagi sebelum disedari jam 12.15 tengah hari.

“Tak nampak langsung perubahan pada arwh dan meren.gek tu biasalah,” katanya.

Jnazah Muhammad Harraz Aryan dibawa dari HSB ke rumahnya di Sungai Petani dengan van jenazah dan dijangka akan dikebvmikan hari ini.

Media sebelum ini melaporkan kanak-kanak lelaki mninggal dunia selepas empat jam dit1nggalkan dalam kereta pengetua sebuah tadika.

Video:

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Video]’Saya Dapat Rasakan Dia Men4han Kesakltan’- Ibu Adik Harraz Iuah Rasa $ebak."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*