Masih Menjaja Di Perslmpangan Lmpu lsyarat, PoIis Sman 22 Penjaja Di Kota Bharu.

KOTA BHARU – Seramai 22 orang penjaja jalanan yang berniaga di kawasan persimpangan lampu isyarat di sekitar daerah ini di sman pihak polis dalam satu operasi khas baru-baru ini.

Ketua Jabatan S.iasatan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Mohd. Zamri Mohd. Rowi berkata, semua sman itu dikeluarkan dalam operasi yang dijalankan selama tiga hari bermula Isnin hingga Rabu lalu.

Menurutnya, semua penjaja berusia dalam lingkungan 20-an disaman ketika mereka sedang menjual di sekitar Jalan Hamzah, Jalan Kuala Krai dan Jalan Lembah Sireh.

“Tindakan dikenakan terhadap mereka mengikut Ak.ta Lalu Lintas Jalan Raya dan tindakan boleh dikenakan dibawah 10A (1) LN 166/59 Peraturan Lalu Lintas Jalan Raya.

“Penjaja yang disman akan dihadapkan ke mhkamah boleh dide.nda sehingga RM2,000 jika sablt kesaIahan. Mereka juga diberi tempoh dalam masa sebulan untuk hadir pr0siding perbicaraan di mhkamah,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohd. Zamri, bagaimanapun, tiada s.aman dikeluarkan kepada pembeli setakat ini.

Sementara itu, tinjauan Kosmo! di sekitar persimpangan lampu isyarat di Jalan Pasir Hor di sini hari ini mendapati beberapa penjaja masih menjual air kepada pemandu dan penumpang kereta yang berhenti di kawasan tersebut.

Sumber: K! ONLINE.

Be the first to comment on "Masih Menjaja Di Perslmpangan Lmpu lsyarat, PoIis Sman 22 Penjaja Di Kota Bharu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*