[Video] Makan Garam Macam Makan Nasi, Lelaki Makan 4 Bungkus Garam Demi Wang 30 Juta!

Kerjaya sebagai ‘C0ntent Creat0r’ kini semakin banyak menjadi pilihan orang khususnya anak-anak muda. Selain meraih populariti, ia juga mampu menjana pendapatan lumayan. Tetapi sebagai C0ntent Creat0r perlulah kreatif dalam menghasilkan kandungan agar dapat menghiburkan atau menarik minat netizen.

Seperti yang dilakukan oleh lelaki berasal dari Palembang, Indonesia ini, Anggun Supriadi, terkenal dengan video mukbang atau makan di depan kamera bagi tontonan followersnya.

Tetapi Anggun memilih untuk makan makanan yang berlainan dari kebiasaannya iaitu seperti lada, jus cili merah, garam sehinggalah ke telur mentah.

Anggun kebiasaannya melakukan live streaming di akaun Tik Toknya, @anggun_supriadi, di mana dia meletakkan beberapa makanan di atas meja dan kemudian mula memakan menu yang dipilih oleh penontonnya pada waktu itu.

Jika Anggun dapat memenuhi permintaan penonton, maka dia akan diberi ganjaran seperti wang, handphone dan sebagainya.

17 Mac 2021, Anggun nekad menerima cabaran dari netizen untuk makan empat bungkus garam yang menjanjikan hadiah sebanyak 30 juta rupiah (RM8,573). Video itu viral di media sosi4l dan telah ditonton lebih dari 22.3 juta kali.

Video:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kisah viral (@semua_nak_viral)

Di ruangan komen, netizen tldak menggemari apa yang dilakukannya itu kerana pengambilan garam yang terlalu banyak boleh mengundang mas4lah kesihatan yang ser1us.

“Sanggup makan garam sebab nak duit. Demi follower, sanggup buat kerja b0ngok. Inilah jenis-jenis orang yang takkan hidup lama,” kata netizen.

Tldak kurang juga ada yang mengatakan video itu sebenarkan telah disunting sebelum dimuat naik ke Tik Tok berikutan dalam video tersebut jelas kelihatan potongan demi potongan dilakukan bagi memendekkan durasi video.

Dan dalam masa yang sama, garam yang dimasukkan dalam mulut itu dikeluarkan kembali dan bahagian itulah yang dikeluarkan dari video bagi menjayakan ‘karya’ mukbang tlpu-tlpu.

Ada juga yang mengatakan, kandungan dalam paket itu sebenarnya bkan garam, berkemungkinan tinggi adalah bahan lain.

Sumber: agensi, the rep0rter

Be the first to comment on "[Video] Makan Garam Macam Makan Nasi, Lelaki Makan 4 Bungkus Garam Demi Wang 30 Juta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*