[Video] TuIar Gadis Makan Laksa Pakai Tangan Undang PersoaIan, Ada Ntizen Brasa PeIik.

Makan menggunakan tangan bukan sahaja budaya orang Asia tetapi juga Timur Tengah, Afrika, dan Amerika Selatan, sementara sudu dan garfu adalah peralatan asas dalam budaya makan Barat.

Di Malaysia sendiri makan menggunakan tangan adalah sesuatu yang normal bukan sahaja di rumah tetapi di restoran-restoran di mana sudu dan garfu disediakan.

Biasanya sudu dan garfu hanya digunakan untuk makanan makanan yang sukar untuk dipegang menggunakan tangan seperti mi dan sup.

Namun perkara itu tldak mengh.alang orang ramai untuk makan menggunakan tangan mereka, memandangkan makan menggunakan tangan adalah lebih memuaskan dan bermanfaat untuk penc.ernaan.

Itulah juga yang dapat dilihat dalam sebuah video yang tular di Twitter ini di mana seorang wanita sedang menikmati semangkuk laksa Johor menggunakan tangannya.

Mungkin kebanyakan orang biasanya makan laksa menggunakan garfu dan sudu memandangkan makanan tersebut adalah makanan berkuah, menyebabkan a.ksi tersebut agak janggaI bagi mereka.

Video:

Namun menurut ramai netizen yang mninggaIkan komen, makan makanan berkuah menggunakan tangan adalah sesuatu yang normal di banyak negeri seperti Johor dan Kelantan.

Reaks1 Orang Ramai

Sumber : HCL

Be the first to comment on "[Video] TuIar Gadis Makan Laksa Pakai Tangan Undang PersoaIan, Ada Ntizen Brasa PeIik."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*