[Video]Slamber Bu4ng Smpah Dkt Parkir, MBPP Akan AmbiI Tlndakan Tgas Thdap Pemilik Kereta.

Tular satu klip video mema.parkan tlndakan seorang lelaki yang selamba membu.ang smpah yang banyak dari keretanya ke atas jalan raya. Perbuatan tersebut amatlah dikesaIi dan ia tidak sepatutnya berlaku dan ianya merupakan tindakan yang ti.dak bertangungjawab.

Video berdurasi 3 minit 11 saat itu mula viral apabila dikongsi pelayar laman sosi4l Facebook dan mendapat pelbagai respon daripada orang ramai.

Rata-rata netizen menge.cam tindakan lelaki berkenaan dan menyifatkan perbuatan tersebut sebagai ‘tlada kesedaran sivik’.

Tldak krang juga yang menyifatkan tindakan tersebut sebagai memaIukan rakyat negeri Pulau Pinang, kerana k.ejadian ini dipercayai berlaku di Jalan Masjid Kapitan Keling, Georgetown, Pulau Pinang.

Bagi pihak Majlis Bandaraya Pulau Pinang MBPP pula, mereka memandang serius dan tindakan yang te.gas akan diambil ke atas mana-mana individu yang meng0torkan bandar raya Pulau Pinang.

Jika disabltkan kesaIahan, lndividu terbabit boleh diambil ti.ndakan di bawah Sksyen 47(1)(e) Akta Parit, Jalan dan Bangunan 1974 yang membawa huk.uman den.da sehingga RM500 boleh dikenakan kepada orang yang melakukan kesaIahan. Sab1tan kedua atau kali kemudian boleh diden.da sehingga RM1,000.

Majlis Bandaraya Pulau Pinang menyarankan orang ramai untuk menjadi mata telinga Majlis dan melap0rkan k.ejadian sedemikian supaya bandar raya Pulau Pinang akan sentiasa bersih.

Video:

Sumber: pk

Be the first to comment on "[Video]Slamber Bu4ng Smpah Dkt Parkir, MBPP Akan AmbiI Tlndakan Tgas Thdap Pemilik Kereta."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*