[Video] Kan Dah Mndapat, Pnunggang Motorsikal Tiba2 berhentl Tgh Jalan Dirmpuh Kereta.

Seorang penu.nggang motosikal dipercayai berusia lingkungan 40-an dirmpuh kereta di perslmpangan lampu isyarat berdekatan Aeon Bukit Indah, Johor Bahru, pagi tadi.

Video rakaman dashcam pemandu berhampiran berdurasi 22 saat itu menunjukkan, penunggang berkenaan muncul dari bahagian kiri dan terus menuju ke tengah jalan walaupun lampu isyarat masih merah.

Tldak diketahui sama ada lelaki itu memang sengaja ke hadapan atau motosikalnya mengalami ker0sakan. Dia yang memberhen.tikan motosikalnya di tengah jalan dirmpuh sebuah kereta Proton Wira yang tldak sempat mengeIak.

Mngsa diIanggar di bahagian be tis kanan terlebih dahulu sebelum b.adan dan kepaIanya terhntak di c.ermin depan kereta yang kemudian terjtuh di jalan.

T.idak diketahui apa yang berlaku selepas itu tetapi di media sosial, netizen berpendapat kemaIa ngan itu tldak akan berlaku sekiranya mngsa bersabar menunggu lampu hijau.

Para pengguna jalan raya khususnya penunggang motosikal adalah dinasihatkan untuk tldak meIanggar lampu isyarat merah. Kebanyakan hari ini anda mungkin selamat, tetapi sekiranya nasib tldak menyebelahi, anda mungkin boleh terbabit dalam kemala.ngan yang mergut nywa.

Jngan disebabkan kecu.aian diri, keluarga anda kehiIangan orang tersayang. Apatah lagi anak-anak yang kehiIangan tempat bergntung kasih sayang.

Video:

Komen ntizen

Sumber: kedah version, tr

Be the first to comment on "[Video] Kan Dah Mndapat, Pnunggang Motorsikal Tiba2 berhentl Tgh Jalan Dirmpuh Kereta."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*