Suami Bertlndak T4mpar Dan Iud4h Bini Kerana Iambat Msak Rendang Ayam.

Ampang Jaya: Seorang lelaki sanggup men.ampar dan meIudah isterinya hanya kerana wanita terbabit terIambat memasak rendang ayam yang dimintanya.

lnsiden itu dilap0rkan berlaku di rumah pasangan terba.bit di Jalan Pinang, Kampung Melayu, di sini, pada 21 Mac lalu jam 10.30 pagi.

Ketua PoIis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, k.ejadian itu berlaku apabila sspek berumur 67 tahun tldak berpuas hati dan men.ampar pipi isterinya berusia 66 tahun kerana mngsa lambat memasak rendang ayam diminta suaminya itu sebelum mereka terbabit dalam pertngkaran.

“Sspek kemudian duduk di atas b4dan isterinya termasuk meIudah muka wanita itu. Lelaki itu mahu menceki.k mngsa namun wanita cuba meIawan mengak1batkan berlakunya pergeIutan sehingga mereka terjtuh dari katil.

“Susulan pergeIutan itu, wanita berkenaan mengala.mi skit pada bdan dan Iebam pada dagu sebelah kanan. Namun, mngsa dia t.idak dapat memastikan puncanya (skit/Iebam),” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohamad Farouk berkata, sspek adalah seorang pesa.ra yang juga menghidap penykit jntung, drah tinggi dan kenc1ng manis serta memerIukan sntikan insuIin empat kali sehari.

“S.iasatan yang dilakukan mendapati wanita berkenaan tinggal di rumah bersama suami dan ibu mertuanya yang Iumpuh berusia 86 tahun.

“Ke.s dis.iasat mengikut Sksyen 323 Kanun Kesksaan dan Sksyen 18A Akta Kega.nasan Rumah Tangga,” katanya.

Sumber: hm

Be the first to comment on "Suami Bertlndak T4mpar Dan Iud4h Bini Kerana Iambat Msak Rendang Ayam."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*