Adik Iuah Rasa Sdih Dua Orang Kakak Dan Ank2 Buah Temui AjaaI SkeIip Mata Dlm Kmlangan.

Bentong: Tiga ma.ut, manakala seorang kanak-kanak lelaki p.arah selepas kereta dinaiki mereka terbabit dalam kemal.angan dengan sebuah treler di Jalan Bentong-Raub berhampiran Taman Desa Damai, di sini, awal pagi hari ini.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bentong Mohd Zamri Abd Ghani berkata, pihaknya menerima lap0ran berhubung k.ejadian itu, jam 3.43 pagi tadi.

“Seramai lapan anggota bersama beberapa jentera dike.jarkan ke lokasi. Sebaik tiba, kami mendapati kemala.ngan membabitkan sebuah treler muatan kereta dengan sebuah kereta di lokasi berkenaan.

“Difahamkan, empat mngsa yang berada di dalam kereta berkenaan tersep1t dengan seorang daripadanya berjaya dikeluarkan oleh orang awam,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Mohd Zamri yang juga ketua operasi berkata, pasukan bomba menggunakan ‘re$cue tool’ bagi mengeluarkan mngsa yang tersep1t.

“Tiga mngsa yang tersep1t termasuk seorang kanak-kanak lelaki disahkan mninggaI dunia di lokasi.

“Dua wanita yang disahkan mninggaI dunia dikenal pasti sebagai Marlia Abdul Muid, 36, dan Marlianna Abdul Muid, 37, manakala identiti dua kanak-kanak lelaki yang terbabit dalam kemaIangan ini masih belum dikenal pasti,” katanya.

Foto: arwh Marlianna

Beliau berkata, seorang kanak-kanak lelaki yang pa.rah dalam kemal.angan itu dibawa ke Hspital Bentong untuk menerima rwatan.

“Myat tiga mngsa terbabit diserahkan kepada pihak p0lis untuk tindakan lanjut.

Menerusi perkongsian dari sahabat dan adik mngsa, kanak kanak yang cede.ra prah itu telah mninggaI dunia. Identiti kanak-Kanak yang mninggaI dikenalpasti sebagai anak Marlia Abdul Muid dan Marlianna Abdul Muid.

Adik mngsa juga turut mngesahkannya. Apa yang lebih memiIukan adik mngsa meIuahkan rasa sdih dan sbak kerana kehiIangan kedua kakak dan anak anak buahnya sekaligus.

Foto: arwh Marlia bersama arwh anak tunggaInya.

“Pemandu treler berkenaan pula dilap0rkan ti.dak mengalami sebarang kecede.raan,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga arwh.semoga r0h mereka ditempatkan bersama orang yabg soleh.Al fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment on "Adik Iuah Rasa Sdih Dua Orang Kakak Dan Ank2 Buah Temui AjaaI SkeIip Mata Dlm Kmlangan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*