B4dan Anak Habis Berblrat, Cikgu Beri AIasan ‘dipeIuk’ Ketika Latihan Pakai Seluar Sndiri.

Pernah kec0h dan hngat diperkatakan mengenai sebuah video tular yang seorang ustazah disuruh mer4ngkak oleh ibu kepada anak muridnya. Alasan terhadap perlakukan ini disebabkan oleh ustazah berkenaan dikatakan telah menden.da anak si pelaku sehingga dirinya tr.auma untuk pergi ke sekolah agama berkenaan.

Selepas itu baru-baru ini tuIar pula video seorang guru telah cmpak anak muridnya di sebuah sekolah tadika swasta di Klang.

Video ini serta merta telah menerima dan meraih kcaa.man hebat daripada orang ramai dan juga seluruh warga Malaysia. Tindakan yang dilakukan ini seolah-olah mrendahkan mrtabat dan kreabiliti seorang warga pendidik.

“Tak Msuk AkaI langsung!”

Di Twitter pula, seorang gadis dikenali sebagai Wanie Cho, telah berkongikan satu ke.jadian yg mnimpa anak sedaranya yang dikatakan berlaku di sekolah.

Wanie dilihat memuat naik dan berkongsikan kekeIiruan serta memaparkan gambar bahagian belakang badan anak saudaranya yang kmerahan seakan-akan dipkuI.

“Saya mengajar cara urus diri tnpa pertolongan”

Ibu kepada Ziqri (mngsa), menerima pesanan daripada guru tersebut melalui aplikasi WhatsApp. Dalam pesanan tersebut, guru itu telah mninggaIkan beberapa kata-kata dan juga aIasan sebelum mminta maaf kepada penjaga terbabit.

Dalam pesanan tersebut, guru itu menyatakan bahawa ksan merah yang terdapat dibelakang Ziqri disebabkan oleh budak kecil itu memakai seluar sebanyak 30 kali berturut-turut dan dipeIuk olehnya.

Alasan sangat tidak Iogik!

Perkara ini sudah tentunya menjadi perbualan hngat dan juga menc.tuskan kema.rahan dalam kalangan pengguna twitter. Ramai yang beranggapan bahawa, alasan yang diberikan oleh guru berkenaan adalah sangat tidak Iogik.

Antara komen-komen wargamaya.

Cikgu tu Iibas guna seluar lah

Diharapkan pihak keluarga boleh selesaikan perkara ini dan mendapat penjelasan yang sebetulnya daripada pihak pengurusan. Para pengajar dinasihatkan untuk sentiasa berfikiran secara rasional dan tidak turut khendak em0si.

Be the first to comment on "B4dan Anak Habis Berblrat, Cikgu Beri AIasan ‘dipeIuk’ Ketika Latihan Pakai Seluar Sndiri."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*