[Video]Wanita Mengaku Jual SambaI Nyet PaIsu, Jumpa KhairuI Aming Mlnta M4af.

Semalam kec0h di media sosi4l khususnya di twitter berikutan satu pend.edahan yang dibuat oleh seorang selebriti media sosi4l, Khairul Aming yang popular dengan rancangan masakan apabila Sambal Nyet yang dijualnya menjadi mngsa c.etak r0mpak.

Melalui perkongsiannya semalam, beliau merasa kece.wa apabila ada pihak cuba mengambil kesempatan dengan menjadi reseller produknya, namun tpdak menyangka ada yang sanggup mencipIak dan menjual produk paIsu Sambal Nyet.

Nyata kec.ewa dengan tndakan individu berkenaan yang boleh menjej.askan perniagaannya, beliau kemudian turut membuat satu Iaporan poIis.

Terbaru, melalui tweet terbaru di Twitter, beliau memaklumkan pelaku yang bertanggungjawab menjual produk paIsu Sambal Nyet tampil bertemu dengannya dan membuat perm0honan m4af secara terbuka.

Dalam pertemuan berkenaan, beliau menjelaskan bahawa perkara berkenaan t.idak akan diselesaikan dengan mudah dan menuntut 3 perkara daripada wanita berkenaan.

Selain membuat tuntutan perm0honan ma.af secara terbuka, wanita berkenaan juga perlu membyar pmpasan tunai. Bagaimanapun menurut Khairul Aming, duit pmpasan berkenaan tldak akan dipulangkan kepada pembeli-pembeli yang membeli sambal paIsu tersebut, sebaliknya akan dider.makan kepada golongan asnaf yang memerIukan.

Video:

Semoga lnsiden yang berlaku ini menjadi pengajaran kepada semua individu diluar sana dan tidak mengulangi kesiIapan tersebut.

 

Sumber: Twitter Khairul Aming, sk

Be the first to comment on "[Video]Wanita Mengaku Jual SambaI Nyet PaIsu, Jumpa KhairuI Aming Mlnta M4af."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*