‘SeIamat TinggaI Abg..’Ketua BaIai B0mba MninggaI Ktika Sdg Brtuga$, Tingglkn lsteri, 3 Ank.

Alor Setar : Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jalan Raja di sini mninggal dunia selepas ditemui tldak s.edarkan diri ketika bertu.gas di baIai bomba tersebut, hari ini.

Pegawai terbabit, Mohd. Faizol Izwan Hang Tuah, 35, disahkan mninggal dunia selepas dibawa ke Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini pada jam 3.55 petang ini.

Permerg.ian arwh secara mengjut mengundang kesedlhan kepada keluarga dan rakan rakan setugas.

D.ukacita dimaklumkan bahawa PPgB Mohd Faizol Izwan bin Hang Tuah (35 tahun) yang bertugas sebagai Ketua BaIai BBP Jalan Raja, JBPM Negeri Kedah telah disahkan mninggal dunia pada jam 15:55 oleh pegawai pervbatan di Hspital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

Jnazah kini masih berada di Hspital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk tindakan pihak KKM,Bersama-sama kita mendoakan semoga arwh ditempatkan bersama-sama orang beriman, Al-Fatihah.

Selamat jalan sahabat Faizol, memang terkjut bila dapat berita pemerg.ian mu dari ann petang tadi, Tiba Tiba teringat plan kita semua nak pergi kenduri kahwin mickey bila c0vld habis nanti.Iast kita berkumpul masa majlis nikah kahwin ann, Kenangan masa belajar dan masa duduk rumah sewa akan kami bawa sampai ke syurga.

Selamat jalan sahabat semoga semua amalan kau di terima Allah, Sesungguhnya kami bersaksi kau hambaNya yang soleh Dan baik, Semoga jumpa lagi ab, Damailah engkau di alam sana.Al fatihah -Muhamad Hizwan.

Penolong Pengarah Bahagian 0perasi Kebombaan dan PenyeIamat, Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd. Zain berkata, pegawai itu ditemui tldak sedarkan diri oleh pegawai lain di baIai tersebut sebelum dibawa ke HSB.

Punca kem.atian masih belum diketahui dan jnazah masih di HSB untuk tlndakan Kementerian Kesihatan, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, Allahyrham Mohd Faizol merupakan seorang pegawai yang baik dan berdedikasi terhadap tugasnya.

Semoga isteri arwh Puan Nuru Hudda dan 3 anak yang ditinggaIkan kuat dan tabah dengan apa yang berlaku. Allah lebih sayangkan arwh.Al fatihah.

Sumber: kosmo

Be the first to comment on "‘SeIamat TinggaI Abg..’Ketua BaIai B0mba MninggaI Ktika Sdg Brtuga$, Tingglkn lsteri, 3 Ank."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*