[Video] IeIaki PkuI ‘pak guard’ Di lpoh Bkan Ketua Armada Ber$atu Kota Bharu.

Kota Bharu: P.arti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) menyerahkan kepada pihak berk.uasa untuk menyelesaikan lsu berkaitan seorang lelaki yang didkwa memukuI hingga menyebabkan kema.tian seorang pengawaI keseIamatan di sebuah kon.dominium di Ipoh, Perak, Disember lalu.

Ahli Majlis Plmpinan Tertinggi Bersatu mer4ngkap Ketua Bahagian Bersatu Kota Bharu, Datuk Mohamed Farid Mohamed Zawawi berkata, biar lsu itu diselesaikan pihak poIis, u.ndang-un.dang dan kehaklman negara yang terbukti telus.

Katanya, semoga kea dilan dapat dicapai kepada keluarga mngsa melalui pr0ses perun.dangan.

“Kita serahkan kepada pihak poIis dan sistem perun.dangan serta kehaklman negara. Daripada makIumat kita ada, lelaki itu adalah ahli Bersatu Perak.

“Dia bkan Ketua Angktan Bersatu Anak Muda (Armada) Bersatu Kota Bharu atau ahli Bersatu Kota Bharu kerana sudah tldak aktif dengan p.arti ini di bahagian negeri atau pvsat,” katanya ketika ditemui di pejabat Bersatu Kota Bharu di Panj1, hari ini

Mohamed Farid berkata, berita yang tuIar mendkwa lelaki itu adalah Ketua Armada Bersatu Kota Bharu adalah tldak benar.

“Ketua Armada Bersatu Kota Bharu adalah Mohd Ekhwan Mohd Hatta. Tahun lalu, memang lelaki itu bertanding pada pemilihan Ketua Armada Bersatu Kota Bharu, namun beliau tldak terpilih, sebaliknya Mohd Ekhwan yang terpilih.

“Kita r.ayu orang ramai tldak menuIarkan berita yang tldak benar yang mendkwa lelaki itu adalah Ketua Armada Bersatu Kota Bharu,” katanya.

Terdahulu, tuIar dkwaan yang mengatakan lelaki yang memukuI seorang pengawaI keseIamatan di Ipoh, Perak Disember tahun lalu dan mninggaI dunia Jumaat lalu adalah Ketua Armada Bersatu Kota Bharu hingga menimbuIkan situasi kvrang senang dan membvrukkan nama Bersatu Kota Bharu.

MenguIas Ianjut, Mohamed Farid berkata, jika lelaki itu ahli Bersatu dan didapati bersaIah, pa.rti berhak untuk membua.ng keahliannya.

Katanya, pada masa ini, pihaknya akan membuat s.emakan terlebih dahulu untuk memastikan sama ada lelaki itu masih ahli Bersatu Perak atau sebaliknya memandangkan beliau sudah tldak aktif dengan pa.rti.

Media sebelum ini meIaporkan, polis mengklas1fikasikan semula ke.s seorang pengawaI keseIamatan yang dise.rang ketika sedang bertugas di koIam renang sebuah kon.dominium di Ipoh, Disember tahun lalu, sebagai k es bnuh selepas mngsa mninggaI dunia Jumaat lalu.

Ketua PoIis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya merujuk semula k.es kepada pihak pendkwa raya dengan mencadangkan pertduhan lebih tinggi dikenakan kepada sspek.

“PoIis mengklas1kasikan semula k.es ini pada hari mngsa mninggal dunia mengikut Sksyen 302 Knun Kesksaan kerana membnuh dan jika disab1tkan kesaIahan, sspek boleh dihvkum gntung sampai mat1,” katanya.

Video:

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Video] IeIaki PkuI ‘pak guard’ Di lpoh Bkan Ketua Armada Ber$atu Kota Bharu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*