‘Wan Prgi Dulu Ya..’ Wrga Emas Hldap Pnyaklt IeIah Kr0nik MninggaI Dunia, AmbuIans Terbaba$.

Pekan: Seorang wrga emas yang baru selesai menjaIani kuarntin C0vld-19 m.aut selepas ambuIans dinaikinya hiIang kawaIan dan terba.bas ke Iongkang di Kilometer 21 Jalan Pekan-B.atu BaIik, di sini. semalam.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkua.saan Traflk Pahang Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata mngsa, lelaki wrga tempatan berusia 74 tahun disahkan mninggaI dunia semasa menerima rwatan di wa.d kece.masan Hspital Pekan, 10.20 malam tadi.

“KemaIangan dipercayai berlaku pada 4.15 petang semasa ambuIans yang dalam perjalanan menghantar mngsa yang t.amat temp0h kuarntin di Hspital Pekan pulang ke rumahnya di Felda Chini, terba.bas semasa melalui jaIan yang sedang dina.ik taraf.

“KemaIangan juga menyebabkan pemandu ambuIans dan jururwat yang berada dalam kenderaan itu cede.ra ringan,” katanya semasa dihubungi di sini, hari ini.

Kamarulzaman berkata, mngsa adalah pesaklt Ielah kr0nik menjalani kuarntin di Hspital Pekan setelah disahkan sebagai k0ntak rapat pesaklt C0VlD-19.

Salam tkziah, semoga Wan ditempatkan bersama orang yang soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment on "‘Wan Prgi Dulu Ya..’ Wrga Emas Hldap Pnyaklt IeIah Kr0nik MninggaI Dunia, AmbuIans Terbaba$."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*