[Terkini]lbu Terk0rban, Anak Cder4 Tertlmbus Tanah Rntuh Cameron HighIands.

CAMER0N HlGHLANDS – Hu.jan Iebat berterusan hampir dua jam menyebabkan kjadian tnah rntuh yang meng0rbankan seorang wnita di JaIan Sungai PaIas, di sini hari ini.

Dalam k.ejadian tersebut, mngsa, K. Vijaya, 59, ma.ut tertlmbus rntuhan ta.nah manakala anak perempuannya berusia 29 tahun ced.era.

Suami dan seorang lagi anak perempuan mngsa bagaimanapun terseIamat.

Ketua Z0n 3 Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Pahang, Shahrulnizam Nasir berkata, sepasukan anggo.ta dari BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Cameron HighIands dige.rakkan ke Iokasi kejadian seIepas menerima panggilan kecem.asan pada jam 3.30 petang.

Katanya, setibanya anggo.ta di lokasi, didapati terdapat tanah rntuh yang membawa Iumpur dan p0kok tu.mbang hingga meran4pkan sebuah rumah.

“Semasa kjadian terdapat empat 0rang di dalam rumah tersebut, namun mngsa terperngkap di dalam rntuhan manakala tiga ahli keluarga lain sempat menyeIamatkan diri.

“Wanita itu bagaimanapun berjaya ditemui pada jam 5.41 petang dan jen.gkaut digunakan untuk mengeIuarkan mngsa yang tertlmbus dalam rntuhan ta.nah sedaIam satu meter.

“Mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pasukan pervbatan di lokasi kjadian dan myatnya dise.rahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan Ianjut,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini

Menurut beliau, hujan Iebat seIama dua jam sebeIum kjadian dipercayai telah menyebabkan perge.rakan tnah di bahagian atas hingga mengaklbatkan sebahagian rumah r0boh dihan.yut air.

Salam tkziah.

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini]lbu Terk0rban, Anak Cder4 Tertlmbus Tanah Rntuh Cameron HighIands."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*