[Terkini] Anak Shahrol Shiro, Ismail Rifqi Akan Dibed4h Buat Kali Kedua.

Kuala Lumpur: Anak pelawak Shahrol Shiro, Ismail Rifqi yang berusia 10 bulan yang menjalani pembe.dahan buah plnggang pada 1 Oktober lalu bakaI melakukan pembe.dahan kedua pada 2 Disember ini.

Isteri Shahrol, Nor Farhanah Shamimi atau Anna berkata, pembe.dahan kali kedua berkenaan memb4bitkan tiga pr0sedur iaitu untuk mngeluarkan saIuran dipasang dari buah plnggang ke pu.ndi kncing, merwat penyaklt her.nia (angln pasang) dan mengkh4tankan Ismail.

“Alhamdulillah, pembe.dahan dua minggu lalu berjaya. Semalam, ketika kami bawa Ismail buat peme.riksaan bersama dktor, Iuka be.dahnya juga semakin kerlng.

Alhamdulillah, dia makin sihat dan aktlf. Namun, saya perlu menjaga pemakanannya terutama eIakkan ga.ram,” katanya kepada Harian Metro.

Anna berkata, pembe.dahan kedua itu juga sesuai dilakukan ketika Ismail sudah berusia setahun kerana k.adar kesmbuhannya dijangka lebih tinggi.

Katanya, Ismail juga bergntung dengan satu buah plnggang saja dan perlu penjagaan rapi.

“Sebagai ibu, saya mulanya tldak kua.t juga mengha.dapi du gaan ini. Maklumlah, anak yang saklt. Namun, ketika Ismail dirwat seIama seminggu di sebuah hspital kerajaan di Johor, cukup menyu.ntik sem.angat saya untuk ku.at dan re.da.

“Di hspital itu, saya lihat ada ramai ba.yi dan kanak-kanak yang saklt lebih truk daripada anak saya. Namun, ibu-ibu yang menja.ga anak mereka sabar dan tenang. Dari situ, saya flkir ada orang yang lebih bsar du.gaannya daripada kami sekeluarga,” katanya.

Ditanya mengenai peme.riksaan Ismail, Anna berkata, anaknya perlu berjumpa dktor seumur hldup untuk memstikan buah plnggangnya sentiasa berada dalam keadaan baik.

TerdahuIu, Anna memaklumkan Ismail perlu dibe.dah segera di sebuah pu.sat peru.batan di Subang Jaya, Selangor pada 1 Oktober lalu kerana buah plnggang sebelah kiri bngkak aklbat saIuurannya tersu.mbat kira-kira 80 peratus.

Sebelum itu, pada 9 September lalu Anna meIuahkan rasa IuIuh hatinya di Instagram apabila terpksa melihat bay1nya yang masih kecil menderlta saklt buah plnggang kr0nik selain buah plnggang sebelah kanan pula didapati tlada.

Anna dan Shahrol bernikah pada 18 Mac 2016 dan dikurniakan anak sulung lelaki, Iskandar Rizqi, 4. Selain itu, Shahrol juga mempunyai seorang anak lelaki, Muhd Adam Danish daripada perkahwinan pertamanya.

Sumber: hm

Be the first to comment on "[Terkini] Anak Shahrol Shiro, Ismail Rifqi Akan Dibed4h Buat Kali Kedua."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*