[Terkini]’Tnggu Mama Di Syurga..’ lbu Sbak Ank 3 Thn Temui AjaI Terjtuh Di Dlm Tsik Kenyir.

HULU TERENGGANU – Kegembiraan sebuah r0mbongan dari Kuala Nerus beriadah sambil memancing bertu.kar trgedi apabila anak lelaki seorang peserta berusia tiga tahun mat1 Iemas di Tasik Kenyir, di sini malam tadi.

Dalam kejadian pada jam 8.30 malam itu, mngsa, Muhammad Al Fateh Muhammad Khairul Aiman telah terjtuh ke dalam tasik berkenaan ketika rumah bot dinaiki mereka sedang berIabuh berhampiran kawasan Air Trjun Langsir.

Ketua PoIis Terengganu, Datuk Rohaimi Md. Isa berkata, sewaktu kejadian bapa mngsa, Muhammad Khairul Aiman Mohd. Ariffin, 30, yang merupakan seorang peniaga dikatakan sedang mengambil wuduk untuk menunaikan solat Isyak.

“Dia terkjut apabila dimaklumkan anak lelakinya terjtuh dari rumah bot dinaiki mereka sebelum tenggeIam ke dalam tasik.

“Seorang kru rumah bot berkenaan mengambil tindakan pntas trjun ke dalam tasik tersebut bagi menyeIamatkan mngsa,” katanya ketika ditemui di PangkaIan Gawi di sini hari ini.

Rohaimi berkata, Muhammad Al Fateh berjaya ditemui dalam temp0h 10 minit dalam keadaan tldak se.darkan diri sebeIum diberi bntuan penfasan.

Tambah beliau, kanak-kanak lelaki itu dikjarkan ke Jeti PengkaIan Gawi dengan b0t laju sebelum dihantar ke Unit Kece.masan (lCU) Hspital HuIu Terengganu untuk rwatan lanjut

“Sebaik tiba di hospital pada jam 10.48 malam, pegawai peru.batan yang bertugas mengesahkan mngsa telah mninggaI dunia,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah buat wildan syurga.

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini]’Tnggu Mama Di Syurga..’ lbu Sbak Ank 3 Thn Temui AjaI Terjtuh Di Dlm Tsik Kenyir."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*