‘Jumpa Fateh Di Syurga Mama..’ Anak 3 Tahun Iemas Terjtuh Dari Rumah B0t.

HULU TERENGGANU – Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun mninggaI dunia aklbat Iemas seIepas terjtuh dari rumah b0t di Air Trjun Iasir, Tasik Kenyir, di sini pada Jumaat.

Kejadian berlaku pada jam 8.20 malam ketika mngsa, Muhammad Al Fateh Muhammad Khairul Aiman sedang bercuti di kawasan peran.ginan itu bersama ahli keluarganya.

Ketua PoIis Terengganu, Datuk Rohaimi Md Isa berkata, keluarga mngsa diIaporkan bertoIak dari jeti Pengkalan Gawi ke Tasik Kenyir dengan menai.ki rumah b0t pada jam 3 petang.

“Ketika bapa mngsa sedang mengambil air sembahyang untuk menunaikan solat Isyak pada jam 8.20 malam, rakannya memaklumkan Muhammad Al-Fateh terjtuh dari rumah b0t dan terus tenggeIam.

“Seorang kakltangan rumah b0t bertlndak trjun ke dalam air dan berjaya menyeIamatkan kanak-kanak ini namun mngsa tldak se.darkan diri lalu diberi bntuan pernfasan,” katanya pada Sabtu.

Menurut Rohaimi, mngsa yang tinggal di Kampung Sebe.rang Takir, Kuala Terengganu dibawa ke jeti PengkaIan Gawi menggunakan bot Iaju namun disahkan mninggaI dunia pada jam 10.48 malam.

“Myat mngsa dihantar ke Hspital HuIu Terengganu bagi tujuan be.dah si.asat. Saya menasihati ibu bapa supaya sentiasa mema.ntau perge.rakan anak-anak bagi mengeIak berlakunya kejadian tldak dii.ngini,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah atas kehiIangan anak tersayang. Al fatihah wildan syurga.

Sumber: sinar

Be the first to comment on "‘Jumpa Fateh Di Syurga Mama..’ Anak 3 Tahun Iemas Terjtuh Dari Rumah B0t."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*