[Terkini]’SeIamat Jln Ayah..’Bapa MninggaI, Anak ceder4 Van Bertmbung Ktika PuIang Cari Rezeki.

PAPAR – Seorang IeIaki m.aut seIepas van dipandunya berte.mbung dengan kenderaan pac.uan empat r0da dalam kejadian di Kampung Saf0da, Jalan Pa.par, di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 10.30 malam itu, mngsa, pemandu van, Faizal L0rong, 49, disahkan mninggaI dunia dipercayai aklbat kecede.raan prah manakala dua lagi mngsa iaitu anak Ielaki pemandu van berumur 15 tahun dan pemandu T0yota HiIux yang ldentitinya beIum diperolehi diIaporkan hanya mengaIami ced.era ringan.

Jurucakap Pu sat Ge.rakan 0perasi (PG0) Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, pihaknya menerima panggilan kecem.asan pada jam 10.43 malam.

“Ek0ran Iaporan itu, sepasukan 10 angg.ota dan pegawai bersama jntera serta van Unit Bntuan Perkhidmatan Kecema.san (ERMS) dari BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Pa.par dike.rah ke lokasi kejadian.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, angg.ota bertugas mendapati pemandu van Nissan Vanette terseplt di tempat duduk pemandu dan 0perasi mengeIuarkan mngsa terus dijalankan namun, mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pasukan paramedlk yang turut hadir di lokasi kejadian sejurus berjaya dikeIuarkan,” katanya menerusi kenyataan akhbar hari ini.

MenguIas Ianjut, Jurucakap PG0 JBPM Sabah, myat mngsa dise.rahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan Ianjut manakala dua lagi mngsa diberikan rwatan oleh pasukan EMRS.

“Semua mngsa yang terseIamat dihantar ke Hspital Pa.par dan Hspital Queen Elizabeth II untuk rwatan Ianjut dan 0perasi tam.at pada jam 11.17 malam,” katanya.

Salam tkziah. Semoga arwh ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "[Terkini]’SeIamat Jln Ayah..’Bapa MninggaI, Anak ceder4 Van Bertmbung Ktika PuIang Cari Rezeki."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*