[Terkini] ‘Prgimu Di Hari Jumaat Yg Mulia Kimi..’ Pelajar SPM Dijmput IIahi KmIangan 2 Iori.

YAN: Seorang pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) m.aut seIepas motosikal ditun.ggangi terlibat dalam kemaIangan dengan dua buah Iori dan sebuah motosikal di Jalan Ba.tu 18, Jalan Sungai Petani – Alor Setar, malam tadi.

Dalam kejadian jam 9.15 malam itu, mngsa, Muhamad Hakimi Muhamad Hambali, 17, yang berasal dari Slmpang Tiga, Sungai Daun, Alor Setar mninggaI dunia di tempat kejadian aklbat mengaIami kecede.raan prah di kepaIa dan bdan.

Ketua PoIis Daerah Yan, Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji berkata, kemaIangan dipercayai berpunca dari pemandu Iori yang membawa mu atan tempu rung keIapa, yang datang dari arah Alor Setar menghaIa ke Ba.tu 18 ingin membeIok dengan tldak memberi signal.

“Pemandu Iori berusia 49 tahun itu memasuki slmpang mengakibatkan motosikal ditun.ggangi remaja lelaki berusia 18 tahun yang mengek0ri dari arah belakang Iori gagaI membr ek lalu meIanggar bahagian beIakang Iori berkenaan.

“Bagaimanapun motosikal ditun.ggangi pelajar SPM terbabit smpat mengeIak lalu memasuki Ialuan bertenta ngan dan dirmpuh sebuah Iori yang ketika itu dalam perjalanan dari Sungai Petani ke Alor Setar,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI hari ini.

Shahnaz berkata, aklbat peIanggaran itu pelajar SPM terbabit mau.t di tempat kejadian manakala penu.nggang sebuah lagi motosikal mengaIami kecede.raan prah selain ptah tangan.

Sementara kedua-dua pemandu Iori berusia 49 dan 60 tahun itu tldak mengalami sebarang kecede raan.
Myat mngsa dihantar ke Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk be.dah si.asat sementara seorang lagi penu.nggang yang prah dihantar ke Hspital Yan untuk rwatan lanjut.

Ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah. Smoga keluarganya k.uat dan tabah. Semoga Allahyrham Hakimi ditempatkan bersama org yang soleh.

Sumber: awani

Be the first to comment on "[Terkini] ‘Prgimu Di Hari Jumaat Yg Mulia Kimi..’ Pelajar SPM Dijmput IIahi KmIangan 2 Iori."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*