[Terkini]’SkeIip Mata Danish Prgi..’ Anak 2 Thun MninggaI Ketika Dalam Perjalanan Ke Hspital.

Sdih rasanya apabila mendengar Iuahan seorang bapa yang telah kehiIangan anaknya dalam sekelip mata. Siapa sangka permata hati yang dinanti-nantikan ini akhirnya ‘prgi’ buat selamanya.

Emosi piIu, sbak bercampur -ba.ur apabila membaca Iuahan ayah ini yang kehiIangan anak tunggalnya secara menge.jut. Tambah memiIukan, Muhammad Nurfaiq Danish atau lebih mesra dengan panggilan Faiq mninggaI dunia semasa dalam perjalanan ke hspital.

Dem.am pnas dan ba.tuk tidak ke.bah

Menurut Bob Zackariyya, anaknya sudah de.mam dan btuk sejak seminggu yang lalu. Sudah beberapa kali ulang alik ke hspital tetapi ketika itu keadaan nad1nya masih pada tahap yang normal.

Jelasnya, dktor meminta untuk membawa permata hati mereka sekali ke hspital pada Isnin untuk mengambil drah, namun perancangan Allah lebih baik, anaknya dijmput lIIahi sewaktu dalam perjalanan ke hspital.

Bagaimanapun, kata ayahnya punca kemat1an masih belum diketahui kerana masih menunggu keputusan drah.

Ibarat penyeri dalam rumah sudah tldak ada.

“Ibarat penyeri dalam rumah sudah tldak ada suara budak. Tldak ada orang yang kita nak main. Dia anak yang pertama dan tunggal sebab itu rasa terke.san sangat-sangat,” ujar ayahnya dalam keadaan sbak.

“Arwh pergi sebagai anak Syurga”

Terima kasih atas kenangan 2 tahun 3 bulan. Walaupun hanya seketika tetapi ibu dan ayah anak syurga ini rasa seperti rasa sungguh lama bersamanya.

“Tlada apa dapat diucapkan melainkan jutaan terima kasih kerana mendoakan arwh anak saya Muhammad Nurfaiq Danish dan ucapan semangat untuk kami sekeluarga agar terus kuat lalui hari-hari tnpa satunya si penyeri kami di sisi.”

“Sesungguhnya perancangan Allah itu maha indah, arwh pergi sebagai anak Syurga bukan sebagai anak soleh yang kami impikan. In shaa allah kami akan kuatkan hati untuk menerima takdir yang Esa.

“Pasti arwh sedang tersenyum gembira melihat ramai orang sayang dan mendoakannya,” ujarnya si ayah yang men.ahan rindu pada anak syurganya.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: Bob Zackariyya, sk

Be the first to comment on "[Terkini]’SkeIip Mata Danish Prgi..’ Anak 2 Thun MninggaI Ketika Dalam Perjalanan Ke Hspital."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*