“Adik Fawwaz Ditlmpa Petl Ais 1.8 Meter,” – Lapan Bulan Berjvang Untuk Terus Hidup, Ini Cerita Dikongsi Fedtri Yahya

Fedtri Yahya menerusi perkongsian di laman Instagram menyatakan rasa seb@k dengan keadaan adik Muhammad Fawwaz Adli, 6 yang terl@ntar dipercayai p@rah selepas dih3mpap pet! ais pada 12 Julai tahun lalu.

Jelasnya, sehingga kini, empat pemb3d@han telah dilakukan sejak ins!den berlaku dan d0ktor meramalkan Fawwaz tiada h@rapan untuk sembvh.

 

“Adik Fawwaz dit!mpa peti a!s 1.8 Meter. Sudah 4 kali jalani pemb3dahan sejak Julai tahun lalu. Doakan kesembvhannya. Ibu ayah tak dapat bekerja buat sementara waktu kerana fokus penjagaan anak. Mereka berniaga air balang di Nilai. .

No akaun maybank:

562263547454 Mohd Bukhari

( bapa ),” kongsinya.

 

“Hampir 8 bulan berjvang, bukan sedikit keg3lisahan yang di@lami. Pernah diramal ‘tak ada harapan’ kerana keadaan yang begitu tervk – d3mam, s4wan, kurus mel4mpau.

“Namun Allah terus mengurniakan usia dan nafas. Kita tak tahu doa siapa yang m@kbul, jadi ayuhlah berdoa untuk adik Fawwaz,” jelasnya lagi.

 

Menerusi muat naik di laman Facebook bapa kanak-kanak ini, Mohd Bukhari, d0ktor mengesahkan anaknya meng@lami m@salah pend4rahan di kep@la dan kek3jangan s@raf. Malah keadaannya akan kekal begitu.

ASSALAMUALAIKUM.HARINI HARI KE 42 FAWWAZ MENDAPAT R4WATAN DI H0SPITAL TUANKU AZIZAH KUALA LUMPUR.T@HAP KESIHATAN…POSTED BY MOHD BUKHARI ZAINAL ANUAR ON MONDAY, JANUARY 27, 2020

Foto : Instagram Fedtri Yahya & FB Mohd Bukhari

Sumber: MH

 

Be the first to comment on "“Adik Fawwaz Ditlmpa Petl Ais 1.8 Meter,” – Lapan Bulan Berjvang Untuk Terus Hidup, Ini Cerita Dikongsi Fedtri Yahya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*